OSUT spune nu actiunilor de protest violente cu caracter politic

De M.S.
OSUT spune nu actiunilor de protest violente cu caracter politic
Cinci zile de proteste au fost până în acest moment în Timişoara împotriva actualei guvernări.  În această situaţie, membrii Organizaţiei Studenţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) anunţă că încurajează acțiunile de protest nonviolente și nonpartizane și susțin partciparea la discuții directe, fară a participa la acţiuni la protest cu caracter politic.

OSUT susține dreptul la libera exprimare, însă reprezentanții studenților consideră că orice protest trebuie să fie ghidat de o serie de revendicari clare și cât mai puțin partizane. Solicitările trebuie să vizeze interesele de masă ale categoriilor sociale reprezentate. Aceştia spun că, în caz contrar, există riscul ca presiunea publică să fie folosită în scop pur politic.

OSUT se solidarizează cu starea de nemulţumire  generală şi încurajează participarea la orice formă de protest paşnic, numai în cazul în care protastanţii se identifică cu problemele semnalate. De asemenea, OSUT nu doreşte ca studenţii să se lase influenţaţi de presiunile şi jocurile politice din spatele cortinei.

“Noi nu am avut niciodată vreo apartenență politică și acesta este motivul pentru care nu vom ieși în stradă. Considerăm că acțiunile de protest din ultimele zile pun accentul pe probleme majore ale actualei clase politice și nu trebuie să ne lăsăm manipulați de grupări divere care monopolizează protestele în scop politic. Susținem participarea la dezbateri publice, dar nu susținem protestele violente”, a declarat Anca Babeț, președintele OSUT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor