Oportunitate pentru liceenii din Timis: un an de studii in America si ocazia de a trai intr-o familie de peste ocean

De Adrian Panduru
Oportunitate pentru liceenii din Timis: un an de studii in America si ocazia de a trai intr-o familie de peste ocean
© Foto: arhivă
Puteți trăi într-o familie americană și puteți studia un an în țara tuturor posibilităților. Trebuie însă să fiți… licean pentru acest lucru și să vă înscrieți în programul FLEX. Dacă anii de liceu nu au rămas pentru voi doar un refren al unui cântec, și chiar sunteți pe băncile școlii în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, atunci aveți ocazia să plecați la studii în America, dacă veți fi selectat dintre candidații înscriși.

Liceenii din Timiș, ca de altfel din toată România, pot participa la un program de schimb de experiență prin intermediul căruia pot petrece un an în America. Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale invită liceenii cu cetățenie română să participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018-2019.

„Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor români ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului școlar 2018-2019. Participarea la Programul FLEX, aflat la al treilea an de existență în România, este gratuită. În primii doi ani de implementare, FLEX România a oferit burse unui număr de 49 de liceeni români din diferite județe ale țării, care au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități, care sunt invitați să candideze online”, transmite Ministerul Educației Naționale.

Trebuie însă să vă depuneți candidatura și veți fi anunțați dacă sunteți printre cei selectați.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative: au cetățenie română; sunt născuți între 15 iulie 2000 și 15 iulie 2003; sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază limba engleză în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun online până pe 17 octombrie 2017 aici.
Informații complete despre program pot fi obținute pe e-mail (flexromania@americancouncils.eu) și aici.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, fiind în al 25-lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui schimb de experiență cu durata de un an în Statele Unite ale Americii. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. În 2018-2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX. Finanțarea aparține în totalitate Guvernului Statelor Unite, iar programul este administrat de Biroul Educațional și Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor