Operatiunea salteaua! Patania unui timisorean care a vrut sa arunce o saltea veche

De Roxana Deaconescu
38Comentarii
Operatiunea salteaua! Patania unui timisorean care a vrut sa arunce o saltea veche
© Foto: arhivă
Dacă vrei să scapi de o saltea în Timișoara, trebuie să te pregătești psihic! Mai în glumă, mai în serios, un timișorean a trecut printr-o adevărată aventură încercând să scape de o saltea veche de care nu mai avea nevoie. Omul ne-a povestit pățania și spune că nu se mai miră când vede gunoiul dintre blocurile din cartierele Timișoarei.

Totul s-a petrecut recent, când timișoreanul despre care vorbim a decis să își renoveze locuința. A stabilit ce aruncă din casă, a făcut rost de o mașină mare și a chemat niște muncitori. Mobila a donat-o unei familii căreia i-a ars casa acum câțiva ani, dar a decis să arunce o saltea, pentru că „era într-o stare deplorabilă”, un dulap, pe care l-a făcut bucățele, o garnișă și alte mărunțișuri de prin casă.

„Am zis să nu le las pe stradă, la colț de bloc, și dacă tot am făcut rost de o mașină mare și avea cine să mă ajute am decis să le duc la Retim, la punctul de colectare de pe Torontalului. Acolo era închis, pentru că ar fi fost ceva incendiu. Paznicul mi-a spus să merg la oricare punct și mi-a arătat lista. Am gonit către punctul de la Pădurea Verde, de pe Avram Imbroane. Ajuns acolo, surpriză! Ei nu primesc nimic! Mi-au spus că dacă am DEE-uri pot să le las, altfel nu! Nici saltele, nici lemne, nimic, să le duc pe Moșniței. S-a făcut ora închiderii cât m-am contrazis cu ei. Le-am zis că le las în fața punctului de colectare, pentru că pe afiș scria că adună așa ceva, mi-au spus că ei cheamă poliția. Am zis «bine, sun eu la Poliția Locală!». Au insistat că sună ei la Poliția națională, am pus mâna pe telefon și am sunat la locali. Au refuzat să îmi trimită un echipaj și mi-au spus că știu cei de la Retim ce colectează și mă îndrumă ei unde trebuie, că dacă vreau îmi pot da ei numărul de telefon de la centrala Retim”, ne-a povestit timișoreanul revoltat.

Omul a sunat la centrala Retim, de unde i s-ar fi spus că Retim nu colectează saltele. „Mi-au spus că saltelele trebuie duse la crematoriul de pe Șagului. Pe bune? Îi citesc ce scrie pe tabla de la poarta punctului de colectare, tanti din centrală îmi zice că nu e adevărat, că ei nu primesc saltele, iar lemne primesc doar pe Moșniței. I-am mai citit o dată, ea nimic, îmi spune că vorbește cu domnul Bogdan, să îi dau numărul meu de telefon și mă anunță cândva ce e de făcut. Eu fiind cu salteaua acolo și cu mașina altora. Pe lângă asta, duduia de la telefon, cu un ton foarte arogant, m-a întrebat de ce nu am scos gunoaiele în stradă când a fost curățenia de toamnă, că doar d-aia se organizează două curățenii pe an”, a mai spus bărbatul.

operatiunea-salteaua-colectare-retim

Timișoreanul ne-a povestit că a mai avut o aventură și la curățenia de toamnă, anul trecut, când a aruncat o canapea, după ce a stat două săptămâni cu ea, în casa scării. A scos-o la marginea carosabilului, cum i s-a spus, dar muncitorii Retim nu au ridicat-o. A stat o lună acolo, până când a dus-o cineva la un colț de stradă.

„O lună întreagă a stat acolo. Am sunat de vreo trei ori la Retim, nu a ridicat-o nimeni până nu a dus-o cineva la colț de stradă. Toți vecinii se uitau urât la mine că de ce am aruncat canapeaua. Și uite așa se umple orașul acesta de gunoaie și dacă vrei nu poți să scapi de ele în mod civilizat. Ca să nu mai vorbesc că dacă stai în nordul orașului, până ajungi pe Moșniței e cale lungă. Într-un fel îi înțeleg pe unii că lasă gunoaiele la colț de stradă, nu toți au bani sau nu vor să închirieze o mașină ca să scape de ele, iar Retim nu ajută cu nimic”, a mai povestit omul.

Ce spune Retim? Potrivit purtătorului de cuvânt, „saltelele și mobilierul fac parte din categoria deșeurilor voluminoase și pot fi depuse DOAR la punctul de lucru de pe str. Moșniței, în spatele cimitirului din Buziașului”. „La celelalte puncte de lucru nu se preiau astfel de deșeuri. Cetățeanul poate merge și depune respectivele deșeuri acolo. Detalii se găsesc pe retim.ro, la Servicii”, ne-au spus oficialii societății de salubritate.

Timișoreanul revoltat spune că într-adevăr s-a uitat pe site și a văzut ce scrie, dar susține că înainte de incendiul de la punctul de pe Torontalului nu era așa, căci s-a dus cu un coleg să scape de mobilă veche și i-a fost acceptată acolo. „Nu e în regulă ce se întâmplă. Amenzi se dau, orașul e plin de gunoaie, dar dacă vrei să scapi de ceva nu o poți face într-un mod civilizat. Iar dacă totuși cei de la Retim au modificat condițiile punctelor de colectare, puteau să și anunțe”, a conchis bărbatul.

Cât despre saltea, omul a luat-o și a plecat cu ea, urmând să o ducă în altă zi și cu altă mașină la punctul de colectare al Retim de pe Moșniței.38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor