Open Call pentru constituirea grupurilor de consultanta la Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana

De A. M. A.
1Comentariu
Open Call pentru constituirea grupurilor de consultanta la Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana
© foto: TM2021
Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană a lansat un open call pentru constituirea unor grupuri de consultanță ce urmează să evalueze propunerile de proiecte pentru programul cultural din perioada 2019 – 2021, din cadrul „SEARCHLIGHT”.

„Conform dosarului de candidatură, asociația și-a asumat organizarea unui apel deschis de proiecte la finalul fazei de Start-Up. În urma acestui apel, denumit «SEARCHLIGHT», vor fi identificate idei și concepte noi care vor fi implementate în perioada 2019-2021. În acest sens, sunt constituite grupuri de specialiști care să evalueze, să ofere consultanță și să contribuie la dezvoltarea acestor propuneri”, ne transmit reprezentanții TM2021.

La finalul acestui an va fi lansat un apel deschis pentru depunerea de proiecte, iar în prima fază vor fi constituite trei grupuri de consultanță, care vor contribui la selecția acestor proiecte. Pentru fiecare dintre cele trei linii de proiecte va fi constituit câte un grup interdisciplinar de consultanță, cu rol de juriu, format din: un curator, un operator cultural/ un artist, un urbanist/arhitect/city-specialist, un membru al comunității academice, un membru sau colaborator al Unității Artistice a TM2021. Fiecare grup de consultanță constituit se va concentra pe un domeniu și va consilia Unitatea Artistică a Timișoara 2021 atunci când va fi nevoie să evalueze sau să aprobe proiecte noi sau în derulare.

Grupurile de consultanță vor fi construite pe trei domenii, care sunt strâns legate de cele trei teritorii culturale menționate în dosarul de candidatură: LOCURI – Moștenire, proiecte legate de istorie, memorie colectivă, arhive, rădăcini, diversitate, credință; Oraș, proiecte legate de urbanism, arhitectură, design, sustenabilitate, guvernanță, jurnalism; Arte vizuale – instalații, artă în spații publice; OAMENI – Generații, proiecte care se adresează diferitelor generații (copii, adolescenți, seniori), educației (formală, informală), îngrijirii etc., Cartiere – proiecte ce se adresează comunităților; Emoție și mișcare – proiecte care implică activități sportive, mișcare etc., CONEXIUNIFestivaluri și acțiuni în aer liber, proiecte care transformă spațiile publice în scene de spectacol; Evenimente – conferințe, târguri, festivaluri; Arte performative – Muzică, Teatru, Operă, Dans, co-producții, guest performances.

Pentru a aplica, trebuie să trimiteți un CV însoțit de o scrisoare de motivație la adresa searchlight@timisoara2021.ro până la data de 12 noiembrie 2018, iar regulamentul procesului de selecție poate fi accesat aici.

Open Call pentru constituirea grupurilor de consultanta la Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană!

Participarea este deschisă oricărui cetăţean român, fără restricţii de domiciliu, experienţă artistică, sex, vârstă, etc. Nu pot participa la acest concurs angajații și membrii Consiliului Director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și nici rudele de gradul I și II ale acestora. Candidații nu pot fi asociați vreunui proiect care beneficiază de finanțare sau e realizat în colaborare cu Timișoara 2021; și nu pot fi implicați direct în proiectele ce urmează să fie propuse spre finanțare în apelul deschis „SEARCHLIGHT” ce va fi lansat la finalul acestui an.

Bordul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană va lua decizia finală și va anunța public pe 14 noiembrie selecția membrilor grupurilor de consultanță.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor