Oficialii Primariei Timisoara si cei ai RATT, la Milano sa afle ce inseamna transportul modern

De A.S.
Reactualizat la:
5Comentarii
Oficialii Primariei Timisoara si cei ai RATT, la Milano sa afle ce inseamna transportul modern
© TION: Oficialii Primariei Timisoara si cei ai RATT, la Milano sa afle ce inseamna transportul modern
O delegaţie formată din reprezentanţi ai Primăriei Timişoara şi ai RATT va participa, în perioada 7-10 iunie 2015, la congresul mondial şi expoziţia Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici de la Milano. Oficialii timişoreni vor să afle mai multe despre transportul public inteligent şi finanţarea proiectelor în domeniu.

Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT) este membră cu drepturi depline a Uniunii Române de Transport Public. Timişoara a aderat recent la Uniunea Internaţională a Transportatorilor Publici, fiind adoptată şi o hotărâre de consiliu local în acest sens, pentru că asta presupune achitarea unei taxe de aproximativ 1.800 de euro pentru anul 2015.

Cum a fost motivată necesitatea de a adera la această uniune internaţională?

„UITP a transmis o adresă (…) prin care invită Municipiul Timişoara să devină membru activ. Prin aceeaşi adresă, UITP, precizează că urmărește cu mare interes dezvoltarea transportului public din Timișoara, unde municipalitatea este o componentă cheie în organizarea mobilităţii urbane și suburbane. Modernizarea parcului de tramvaie și autobuze, investiţiile în mobilitatea ecologică prin autobuzele electrice, extinderea liniilor de troleibuz și a pistelor de biciclete, soluţia de transport intermodal bine dezvoltată sau conceptul „Timişoara Verde” sunt bune exemple ale un sistem public de transport calitativ și modern (…) Având în vedere recentele discuţii despre introducerea transportului public gratuit în oraș, UITP este foarte interesată să sprijine consiliul în analizarea, evaluarea și consilierea cu privire la deciziile optime privind schemele de finanţare și strategiile de taxare în contextul mobilităţii urbane din Timișoara”, spuneau reprezentanţii primăriei la vremea adoptării hotărârii de consiliu, în primăvară.

Delegaţia timişoreană va participa la evenimentul de la Milano, Italia, pentru a afla noutăţi în domeniul transportului public.

„Obiectivele delegaţiei care va participa la evenimentul organizat la Milano de către Uniunea Internaţională a Transportatorilor Publici sunt următoarele: noutăţi în ceea ce priveşte producerea mijloacelor de transport în comun de tip intermodal şi ecologic, vizionarea soluţiilor de realizare a infrastructurii de transport, respectiv tehnologii de ultimă oră pentru realizarea de linie cale şi logistici necesare pentru informarea călătorilor din staţii sau alte puncte, participarea la proiecte de finanţare a transportului public local în concordanţă cu bugetul european prevăzut pentru perioada 2015-2020, vizionarea de soluţii tehnologice cu privire la activităţile conexe ale transportului public şi ale celor legate de siguranţa şi confortul călătorilor în mijloacele de transport în comun”, anunță reprezentanţii RATT.

Congresul Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici are loc o dată la 2 ani şi este organizat în oraşe care se mândresc cu un sistem de transport public inteligent.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor