Oficialii Primariei Timisoara se declara ingrijorati de soarta Colterm

De A.S.
15Comentarii
Oficialii Primariei Timisoara se declara ingrijorati de soarta Colterm
Dacă în campania electorală din 2012 promitea reducerea facturilor la încălzire cu cel puţin 25%, acum primarul Timişoarei, Nicolae Robu, se declară îngrijorat de soarta societăţii de termoficare Colterm. Printre altele, edilul-şef este nemulţumit de faptul că timişorenii racordaţi la sistemul centralizat beneficiază de căldură şi când este cald afară… De cealaltă parte, şeful Colterm, Petrică Pampu, spune că suntem invidiaţi de alte oraşe din ţară.

„De Colterm sunt extrem de nemulțumit și la ora actuală, inclusiv pentru faptul că a dat căldură cetăţenilor în perioade în care nu s-ar fi impus să fie agentul termic, la temperaturi atât de ridicate, sunt nemulțumit că funcționează cu un deficit care este foarte mare, sunt chiar îngrijorat în privința sorții Colterm”, a mărturisit, zilele trecute, Robu.

Întrebat care este soluţia, primarul Timişoarei a declarat că se impun mai multe măsuri la Colterm, dar a refuzat să le facă publice deocamdată.

„Nu e simplu de dat soluţia printr-o declaraţie. Credeţi-mă că, dacă ar fi fost aşa de simplu, soluţia era de mult în aplicare. E vorba despre măsuri multe, complexe, şi pe un orizont de timp, din păcate, mai lung. Nu putem să remediem lucrurile instantaneu. Veţi vedea în perioada următoare. Aveţi puţină răbdare…”, a replicat edilul.

Directorul Colterm, Petrică Pampu, spune că sunt probleme din cauza diferenţelor mari de temperatură care se înregistrează acum faţă de anii trecuţi, dar că Timişoara este invidiată de alte oraşe din ţară pentru că a investit în retehnologizare accesând fonduri europene şi nu va avea probleme pe viitor.

„Dacă nu înţelege lumea că noaptea sunt 3 grade şi ziua 20… Este o perioadă dificilă, mai dificilă ca în alţi ani, din cauza diferenţelor de temperaturi care sunt mult mai mari. Noi asigurăm o temperatură medie, se face temperatura medie conform graficului de reglaj, nu frig caloriferele. Înţeleg nemulţumirea… Trebuie să ajungem ca la străini, fiecare să-şi ia cât trebuie din sistem. Agentul termic pentru încălzire poate fi sistat în momentul în care ajungem să fie mai multe zile consecutiv peste 10 grade noaptea, ne vom consulta şi cu primăria. Culmea este că aprilie este puţin mai friguros ca martie, media. Pe centralele de cartier, acolo unde mai avem, tehnic poţi să opreşti, nu e circuit mare, dar şi acolo am avut sesizări că de ce s-a oprit. Pentru tot inelul, pentru tot sistemul centralizat, nu putem să oprim… Sistemul centralizat este un sistem greoi, dar nu se poate renunţa la el. Probleme sunt în toată ţara. Timişoara a făcut un lucru foarte mare, a reuşit să termine acel proiect pe POS Mediu, mergem pe cărbune, consumăm gaz puţin, nu vom avea probleme. Suntem singurul oraş, suntem invidiaţi”, susţine şeful Colterm.

 15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor