Obiectivul Leman Industrie: Dezvoltarea sustenabila a companiei

Reactualizat la:
Obiectivul Leman Industrie: Dezvoltarea sustenabila a companiei
© foto: Leman
ADVERTORIAL. Compania Leman Industrie Timișoara, parte a companiei franceze multinaționale Leman Industrie, a avut un parcurs impresionant. De la un atelier de producție, înființat în Timișoara în anul 2005, s-a dezvoltat an de an, ajungând o companie cunoscută și apreciată pentru componentele pe care le realizează, în special pentru industria automotive, cu numeroși parteneri de talie internațională. Și nu doar pentru industria automotive, ci și pentru industria echipamentelor electrice și electronice, industria echipamentelor de sport. Faptul că a performat în aceste domenii și în special în cel al componentelor pentru automotive, un domeniu în continuă dezvoltare și în care mereu apar pe piața noi cerințe, dovedește că firma Leman Industrie a avut viziune, a anticipat mișcările pe piața de profil și a adoptat o strategie care să îi permită să-și îmbunătățească în permanență produsele astfel încât să reziste cu bine în fața concurenței. Mai multe detalii despre obiectivele Leman Industrie aflați din interviul cu Nicoleta Puculete, director adjunct și Crina Mecher, specialist resurse umane, in cadrul firmei.

I: Care au fost obiectivele le-ați urmărit pentru a parcurge etapele până la nivelul la care sunteți astăzi și într-un timp relativ scurt?

R: Obiectivele urmărite au fost ca Leman să devină un partener durabil pentru colaboratorii săi, să ofere soluţii tehnice şi economice clienţilor săi şi un mediu plăcut de lucru angajaţilor săi.

I: Care sunt țintele pe care le urmăriți pentru următorii ani?

R: Ne propunem să continuăm dezvoltarea sustenabilă a companiei prin:

  • Furnizarea de produse şi servicii de înaltă calitate folosind tehnologii inovative şi de largă diversitate
  • Parteneriat cu clienţii şi furnizorii bazat pe încredere reciprocă
  • Dezvoltarea continuă a angajaţilor săi ca şi „parteneri zilnici” ai activităţii Leman
  • Grijă sporită pentru comunitate şi mediu

1
I: Dezvoltarea unei firme este garantată nu doar de strategia adoptată într-un moment sau altul, ci și de calitatea echipei pe care se bazează pentru realizarea acelor obiective. Cum vă asigurați forța de muncă calificată, care să facă față noilor tehnologii și cerințelor de pe piață?

R: Formarea profesională reprezintă o componentă majoră în realizarea obiectivelor precum competitivitate – performanţă – productivitate, iar compania noastră are ca obiectiv creşterea competitivităţii şi sprijinirea dezvoltării companiei bazate pe cunoaştere.

Pentru a susţine dezvoltarea competenţelor în raport cu nevoile organizaţiei, s-au demarat programe de calificare, inițiere, perfecționare, specializare organizate de furnizori de formare profesională autorizați, respectiv prin formare la locul de muncă.

Principala constrângere este nivelul de calificare la angajare şi având în vedere nevoia multidisciplinarităţii educaţiei şi pregătirii profesionale, compania Leman Industrie a demarat parteneriate cu instituţii de învăţământ superior şi unităţi de învăţământ profesional şi tehnic dual.

In acest sens, compania noastră s-a implicat activ prin acordare de burse elevilor, efectuarea stagiului de practică, dotare laboratoare totul având ca scop ameliorarea procesului de calificare a elevilor/studenţilor.

(73684)
Regulament de plasare a anunturilor