O singura medie de 10 la examenul profesorilor. Aproape 61 la suta dintre candidati au promovat Definitivatul

De Adrian Panduru
O singura medie de 10 la examenul profesorilor. Aproape 61 la suta dintre candidati au promovat Definitivatul
Peste 150 de profesori din Timiș au intrat zilele trecute în examenul de Definitivat. Nu toți au promovat însă examenul. Procentul de promovare a sărit puțin peste 60 la sută. Un singur candidat a luat media 10.

Profesorii au dat examenul scris în 20 aprilie. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Cei care nu promovează examenul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea nu promovează definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată.

În Timiș s-au înscris la examen 186 de candidați, dar numai în cazul a 166 dintre aceștia au fost validate fișele de înscriere. Într-un final, 159 de candidați s-au prezentat la proba scrisă. Dintre aceștia, 18 s-au retras din examen, rămânând un număr de 141 de candidați ale căror lucrări au fost corectate la centrele de evaluare. Din cei 141 de candidați ale căror lucrări au fost corectate, 86 au promovat, 59 cu medii între 8 și 8,99, 26 cu medii între 9 și 9,99 și un candidat cu media 10. Procentul de promovare este de 60,99 la sută.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Acestea sunt rezultatele înainte de contestații. Contestații se vor depune în zilele de 25 și 26 aprilie 2017, iar afișarea rezultatelor finale este planificată pentru data de 30 aprilie 2017.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor