O sansa pentru specialistii din domeniul IT cu idei de succes

De M. Hoster
Tinerii pasionati de IT ajutati la Timisoara de trei organizatii de profil
Tinerii pasionati de IT ajutati la Timisoara de trei organizatii de profil
Timişoara este un punct important în domeniul tehnologiei informaţiei în România. Numărul specialiştilor este unul ridicat, iar majoitatea lucrează pentru firme mari sau proiecte iniţiate de acestea. Creativitatea softiştilor există, dar mulţi dintre aceştia se confruntă cu lipsa de finanţare în încercarea de a-şi dezvolta propriile afaceri. Trei organizaţii timişorene încearcă să-i ajute pe tinerii din domeniul IT.

„E timpul ca aceste idei să devină realitate, să nu rămână doar idei”, a declarat, joi, Ovidiu Şandor, conducătorul City Business Centre Timişoara. Alături de Incubatorul de Afaceri Software şi Centrul de Transfer Tehnologic în Domeniul Software Timişoara, au fost puse bazele unui protocol de colaborare prin care aceste organizaţii îşi propun să sprijine iniţiativele antreprenoriale în domeniul high-tech, dar şi în alte domenii creative din regiune.

Părţile implicate în proiect îşi propun să pună faţă în faţă persoanele cu idei ce pot deveni de succes cu investitorii dispuşi să joace la ruleta succesului.

„Aceste fonduri se numesc investiţii de venture. O firmă investeşte într-o oportunitate şi această oportunitate poate deveni un succes imens. Desigur, şi riscul este unul ridicat. Toate marile afaceri de pe internet sau din domeniul de software au pornit astfel. Noi vom organiza mai multe evenimente de pitchig, întâlniri în care sunt puşi faţă în faţă deţinătorii de idei şi cei dispuşi să îşi ofere sprijinul pentru materializarea lor. La început este vorba de investiţii la nivelul a zeci de mii de euro. Este de fapt o investiţie în dezvoltarea unui produs sau a unui soft. Firma investoitoare devine acţionar în cadrul proiectului şi participă la dezvoltarea acesteia. Într-o etapă următoare afacerea care promite necesită investiţii mai mari, iar proiectul continuă la un alt nivel”, a explicat Ovidiu Şandor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !