O mie de elevi si cadre didactice, in vizita la pompierii din Timis, cu ocazia saptamanii Scoala altfel

De Valentin Rusu
O mie de elevi si cadre didactice, in vizita la pompierii din Timis, cu ocazia saptamanii Scoala altfel
© TION - O mie de elevi si cadre didactice, in vizita la pompierii din Timis, cu ocazia saptamanii Scoala altfel
Cu focul nu e de joacă. Asta au aflat copiii care au ales ca în timpul săptămânii “Şcoala altfel” să le facă o vizită pompierilor din Timiş. Elevii au intrat de luni, 7 aprilie, în săptămâna „Şcoala altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”, săptămână dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare.

Numai în primele două zile de vizită, în Timişoara, Lugoj, Deta şi Buziaş, pompierii militari au primit peste 1.000 de elevi şi cadre didactice însoţitoare. În multe dintre cazuri, grupurile de elevi au fost însoţite şi de părinţi, care au manifestat acelaşi entuziasm ca şi cei mici la vederea demonstraţiilor cu apă.

În această perioadă, preşcolarii şi elevii din Timiş sunt aşteptaţi la sediile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,BANAT” al judeţului Timiş pentru a petrece câteva ore în compania luptătorilor cu focul. I.S.U. Timiş a implicat resurse considerabile în desfăşurarea acestui eveniment, partea informativ-educativă a vizitei revenind pompierilor din Serviciul Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei, care le prezintă micuţilor animaţii şi filme cu tematică de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

De asemenea, în cadrul sesiunilor informativ-educative, copiii participă la concursuri şi sunt premiaţi cu dulciuri şi diplome. În partea a doua a vizitei, copiii sunt duşi în curtea subunităţilor, unde se întâlnesc cu pompierii care participă la intervenţii. Aceştia le prezintă echipamentul lor de protecţie, o expoziţie a tehnicii de intervenţie a pompierilor, demonstraţii ale luptătorilor cu focul şi la final, primesc reviste şi pliante privind prevenirea şi pregătirea împotriva dezastrelor. Prin respectarea unor reguli minime şi prin supravegherea atentă a copiilor de către adulţi, cei mici nu vor avea de suferit în urma unor situaţii neprevăzute şi vor avea parte de o copilărie în condiţii de siguranţă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor