O delegatie condusa de reprezentantii Camerei de Comert Timis a reprezentat Romania la Tallin

De Marcel Hoster
O delegatie condusa de reprezentantii Camerei de Comert Timis a reprezentat Romania la Tallin
Delegaţia românească s-a întors de la Tallin, Estonia, acolo unde a avut loc finala programului Climate KIC, o competiţie de idei în domeniul tehnologiilor inovative. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a fost partenerul oficial al proiectului, în România.

CCIA Timiș, în calitate de unic partener oficial în România al Programului Climate KIC, a organizat şi găzduit, la sediul CCIAT, în data de 16 august 2016, finala naţională a competiţiei de idei ClimateLaunchPad – cea mai importantă competiţie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa.

Cele 3 echipe finaliste care au reprezentat România la Finala Europeană din 7- 8 octombrie 2016, de la Tallinn (Estonia) au fost: Green Hub – refolosirea acoperişului clădirilor industriale abandonate şi a clădirilor rezidenţiale din zonele centrale ale oraşului, prin crearea de spaţii sociale verzi care atenuează efectul de insulă de căldură, crescând totodată gradul de conştientizare cu privire la importanța dezvoltării durabile pentru un mediu mai sănătos; Sunny Water – soluţie durabilă pentru agricultura de precizie care ajută fermierii să obţină o productivitate cu 25% mai mare (mai multă hrană pentru milioane de oameni), fără o reţea de distribuţie a energiei electrice, cu emisii reduse de carbon, folosind numai energie verde; Self Sustaining Systems-Zero Emissions – sistem de încălzire fără flacără, nici o emisie (NOx, CO şi CO2), auto-alimentat. Tehnologia propusă utilizează o nano-tehnologie, auto-alimentată, care produce energia electrică necesară pentru a împărţi hidrogenul şi oxigenul din apă, fără sursă de alimentare externă necesară. Acest sistem de încălzire pe bază de apă ar putea înlocui sobele convenţionale care folosesc arderea lemnului.

În competiția finală Climate LaunchPad, desfășurată la Tallinn, în perioada 7-8 octombrie 2016, s-au înscris 87 de echipe dintre care 29 acu concurat pentru cele 5 premii tematice: Urban Transitions, Sustainable Production Systems, Decision Metrics & Finance, Sustainable Land Use şi Carbon Negative. Din păcate, proiectele româneşti nu au fost printre premianţi.

Criteriile de selecție pe baza cărora au fost alese cele mai bune 15 echipe care au ajuns în finală sunt: fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de muncă, impactul social, impactul asupra schimbărilor climatice, calitatea prezentărilor.

Delegaţia climate KIC a fost compusă din reprezentanţi ai CCIAT printre care şi managerul de proiect, Cristina Bădulescu, membrul juriului, Delia Gligor – Prodecan al Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității Vest Timişoara, plus cei trei finalişti ai competiției naţionale de la Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !