O data-n viata: toate gravurile lui Rembrandt, expuse la Timisoara

De S.P.D.
Reactualizat la:
O data-n viata: toate gravurile lui Rembrandt, expuse la Timisoara
© TION: O data-n viata: toate gravurile lui Rembrandt, expuse la Timisoara
O expoziție din acelea care fac furori în Europa. O călătorie într-un timp și o lume pe care cel mai mare gravor al tuturor epocilor le desenează cu aceeași migală cu care Dumnezeu făcuse universul, cu finețea picturilor în liniile multe, cu acvaforte și geniu-forte. Timișorenii au întâmpinat cum merita cel mai important eveniment artistic al anului în urbe, expoziția ”Rembrandt – Apogeul artei gravurii” .

Este o ocazie unică în viață să poți admira, la Timișoara, cele 273 de gravuri ale maestrului olandez Rembrandt van Rijn curpinse în această expozițiile. Fie că înfățișa chipuri, trupuri sau scene biblice în gravurile sale, artistul care a adus la rang de perfecțiune tehnica acvaforte are în operele sale incandescență, viață, duioșie, suferință, extaz, urâțenie, sublim, emoții care transced timpul și se imprimă pe retina privitorului așa cum acul lasă urmă pe ceară, în plăcile corodate.

”Expoziția Rembrandt – apogeul artei gravurii, pusă la dispoziția publicului de Euro Art Luxembourg în cooperare cu Muzeul de Artă Timișoara, face parte dintr-un program prin care dorim să arătăm cum operele artistice și științele umaniste produc schimbări majore în vocabularul istoric, generînd un raport înnoitor între <spațiul experienței> și . Creația rembrandtiană este una profund individuală, dar și una a mediului care a făcut-o posibilă, anume acela al Țărilor de Jos atunci cînd, în secolul al XVII-lea -, fuseseră puterea dintîi a lumii”, a subliniat Victor Neumann, directorul MAT.

Expoziția ”Rembrandt – Apogeul artei gravurii” este deschisă la Palatul Baroc din Piața Unirii până în 10 martie 2015, iar biletul de intrare costă 20 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari, 10 lei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !