O companie americana ofera sute de locuri de munca la Timisoara pentru specialistii in contabilitate si resurse umane

De M. Hoster
Reactualizat la:
4Comentarii
O companie americana ofera sute de locuri de munca la Timisoara pentru specialistii in contabilitate si resurse umane
Economia timişoreană se orientează tot mai mult spre domeniul serviciilor. Este trendul pe care oamenii de afaceri locali l-au observat şi care se confirmă în fiecare zi. Ca dovadă, o companie cu 280.000 de angajaţi la nivel mondial îşi deschide o filială la Timişoara, de aici urmând să fie oferite servicii de contabilitate şi managementul resurselor umane pentru câteva dintre cele mai puternice companii din lume.

Având o reţea de unităţi reprezentată în întreaga lume, compania americană Accenture a decis să deschidă la Timişoara cea de-a doua filială din România. Aceasta va oferi servicii de outsourcing pentru câteva dintre cele mai cunoscute companii din lume, adică activităţile de contabilitate şi managementul resurselor umane vor fi asigurate pentru acele firme de către oamenii angajaţi la Timişoara.

„Clienţii noştri, atât din România cât şi din străinătate sunt companii mari, multinaţionale, sunt companii aflate pe primele 90 de locuri din Topul Fortune Global One Hundered. Nu vă pot oferi numele firmelor cu care lucrăm, sunt contracte confidenţiale, dar pot spune că sunt din domeniul petrolului şi gazului, logistică, aerian”, ne-a declarat Răzvan Pătrunoiu, director departament BPO în cadrul companiei.

„Putem spune că de la Timişoara se va ţine contabilitatea şi partea de resurse umane pentru câteva mari companii. Vom oferi aceste servicii pentru unităţile lor din România şi din străinătate, cu precădere din Zona EMEA (n. r. Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa). Vom livra servicii şi către subsidiarele lor din România, dar toţi clienţii sunt companii multinaţionale”, a mai spus Pătrunoiu.

Timişoara a venit ca o alegere normală pentru companie atunci când s-a decis deschiderea unei noi sucursale. De ce acest oraş? „Dintr-un mix de factori. În primul rând Bucureştiul, acolo unde este prima noastră unitate, se dezvoltă foarte rapid şi noi aveam nevoie de o a doua locaţie care să ne suporte creşterea. Ne-am uitat care ar fi opţiunile şi Timişoara a venit pe un loc fruntaş din mai multe puncte de vedere. În primul rând vorbim despre sistemul universitar care pentru noi oferă un număr important de candidaţi cu calităţile pe care noi le căutăm. De asemenea, ei vin cu o bună cunoaştere a limbilor străine. În plus, sunt oamenii cu experienţă în aceste domenii, fie pe financiar contabil, fie pe resurse umane. Căutăm absolvenţi de facultate, din diverse domenii, din cel economic, dar şi din domeniul ştiinţelor socio-umane, dar şi oameni cu experienţă în domeniile respective”, spune Pătrunoiu.

Pentru început compania a angajat deja 100 de oameni, iar până la finalul anului estimează că va mai angaja peste 200 de specialişti. Şeful diviziei BPO al companiei americane spune că România nu a fost aleasă pentru preţul mic al forţei de muncă.

„E vorba despre calităţile pe care noi ca şi ţară le putem oferi. Românii pot învăţa foarte uşor, sistemul universitar în România este unul dezvoltat, de asemenea”, a mai declarat Pătrunoiu.

Prezenţa companiei nu este una pe termen scurt, mai declară Răzvan Pătrunoiu, el spune că societatea este aici pe termen lung.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor