Numarul turistilor Timisoarei in 2016, aproape egal cu cel al locuitorilor

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
Numarul turistilor Timisoarei in 2016, aproape egal cu cel al locuitorilor
Crește vertiginos numărul turiștilor în Timișoara, de la an la an. Și nu numai în capitala Banatului, ci la nivelul întregului județ, susțin autoritățile locale.

În anul 2016, numărul celor care au vizitat Timișoara se apropie de cel al locuitorilor orașului. Potrivit recensământului din 2011, capitala Banatului avea 319.279 locuitori, fiind pe locul al treilea din țară la acest capitol, după Cluj-Napoca și București.

„În Timișoara, creșterea este una substanțială: de la 278.000 de sosiri la aproape 315.000 în 2016 (n.r. date comparabile din ianuarie până în noiembrie), reprezentând un procent de 13,3 la sută al numărului de turiști înregistrați în structuri de cazare. Un procent asemănător a fost înregistrat și la numărul de nopți de cazare, care a ajuns la aproximativ 660.000”, ne-a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Creșterea rămâne, potrivit autorităților locale, una sensibil mai mare decât media națională, demonstrând faptul că potențialul turistic al Timișoarei rămâne unul mare. Care sunt motivele? Reprezentanții primăriei cred că o parte dintre acestea sunt creșterea numărului de curse aeriene, reabilitarea centrului istoric, dar și evenimentele culturale care au loc în capitala Banatului.

Mare parte din acești turiști au trecut anul trecut și pe la Centrul de Informare Turistică de pe strada Alba Iulia. Acesta a fost vizitat de 18.912 turiști (n.r. în perioada ianuarie-noiembrie 2016), care au avut nevoie de informații referitoare la obiectivele turistice din Timișoara și din zona Banatului, la unitățile de cazare, cafenele și restaurante, evenimente culturale, posibilități de transport, agenții de turism, posibilități de petrecere a timpului liber sau altele.

„Față de anul 2015, an în care centrul a fost vizitat de 11.688 de persoane, numărul turiștilor a fost cu peste 60% mai mare”, apreciază viceprimarul orașului. Aceasta poate și datorită faptului că anul trecut, oficialii primăriei au participat la mai multe târguri de turism, în Viena, București, Berlin, Szeged și altele.

Specialiștii au comparat, în statisticile anului 2016 și cele anului 2015 – excluzând luna decembrie –, și numărul turiștilor în Timiș, care a crescut la aproape 370.000 (n.r. noiembrie 2016) de la 340.000 (n.r. noiembrie 2015). Totodată, este mai mare și numărul de înnoptări, de la aproape 800.000 în 2015 la 876.000 în 2016. Cifrele provin din statistici oficiale și se referă la turiștii care au fost înregistrați de către hoteluri și pensiuni, lipsind de aici turismul de o zi, adică exact persoanele care vin din regiune – Serbia sau Ungaria, numărul acestora fiind destul de mare.

Material apărut în săptămânalul Agenda.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor