Numărul tranzacțiilor imobiliare din Timiș continuă să scadă

De Marcel Hoster
Numărul tranzacțiilor imobiliare din Timiș continuă să scadă
© Tion: Numărul tranzacțiilor imobiliare din Timiș continuă să scadă
Pentru a doua lună consecutiv, în ianuarie numărul tranzacțiilor imobiliare realizate în Timiș a avut o scădere considerabilă. Situația este una generalizată, interesul pentru vânzarea de locuințe sau terenuri a scăzut și la nivel național.

Vremea bună a vânzărilor de pe piața imobiliară românească și cea din Timiș pare să fi trecut momentan. Numărul tranzacțiilor semnate în luna ianuarie a scăzut la jumătate față de luna noiembrie, arată datele Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș. Astfel, în ianuarie au fost efectuate doar 1.736 de asemenea tranzacții, cu 365 mai puține decât în ultima lună a anului trecut, când erau efectuate 2.101 tranzacții imobiliare.

Situația nu ar fi atât de neplăcută dacă s-ar fi limitat doar la această lună, dar scăderea vine după una chiar mai mare față de noiembrie 2018, atunci când în datele oficiale erau înscrise 3.267, deci cu 1.166 tranzacții mai puține decât în decembrie.

Numărul imobilelor vândute în ianuarie 2019 la nivelul întregii țării a fost de 30.733, cu 5.457 mai puține față de luna decembrie 2018, mai arată datele celor de la Cadastru.

Târgul Imobiliar Timișoara 2019, ediția a III-a, are loc în perioada: 9-10 martie 2019, la Centrul Regional de Afaceri Craft, Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa, nr 22. Orarul de vizitate este sâmbătă: 10-19, respectiv duminică: 10-18. Organizatori sunt Tion.ro, PubliTim și Agenda, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Timiș.
Regulament de plasare a anunturilor