Nuclee de actiune rapida contra discriminarii persoanelor seropozitive, in Timis

De S.P.D.
Nuclee de actiune rapida contra discriminarii persoanelor seropozitive, in Timis
© HIV/ SIDA
„HIV/SIDA o problemă a comunităţii” este subiectul pe care îl vor dezbate Asociaţia Familiilor Anti-HIV, Arhiepiscopia Timișoarei și Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Evenimentul marchează la nivel local Ziua Mondială SIDA.

În condiţiile economice, politice şi sociale în continuă schimbare, analiza situaţiei persoanelor seropozitive la nivelul judetului este necesar a fi realizată periodic pentru a preveni şi rezolva cât mai rapid situaţiile de întrerupere de tratament, situaţiile de discriminare sau de restricţionare a accesului la serviciile medicale sau sociale, consideră organizatorii acțiunii. Dezbaterea se desfășoară marți, 3 decembrie 2013, în Sala festivă a Arhiepiscopiei Timişoarei (Bd. C. D. Loga, Nr. 7, Timişoara), iar concluziile ei vor fi prezentare public de la ora 12.

„Dezbaterea HIV/SIDA o problemă a comunităţii are ca scop identificarea situaţiei şi problemelor persoanelor seropozitive la nivelul judeţului, stabilirea direcţiilor de acţiune pentru perioada următoare. (…) În cadrul întâlnirii se va urmări identificarea unui nucleu de acţiune rapidă pentru situaţiile de încălcări de drepturi. Fiecare nucleu va fi format din minim 3 persoane resursă în domeniul HIV/SIDA la nivelul judeţului, care se vor reuni în situaţiile de încălcări de drepturi, acţionând pentru rezolvarea acestora”, precizează părintele Zaharia Pereș, consilier în cardrul Arhiepiscopiei Timișoara.

Dezbaterea este organizată în cadrul proiectului „In My SHOES” derulat de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în parteneriat cu Asociaţia UNTEATRU, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

„E nevoie de implicare şi de efort continuu atât din partea autorităţilor cât şi a ONG – urilor din domeniu astfel încât gradul de integrare în societate al persoanelor seropozitive să fie unul mărit. Numai în acest fel ei vor putea să fie membri activi în comunitate, fără ca pantofii de persoană seropozitivă să fie atât de greu de purtat” a declarat Iulian Petre, Director executiv UNOPA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor