Noua milioane de lei pentru tranformarea agricultorilor in oameni de afaceri

De M. Hoster
Noua milioane de lei pentru tranformarea agricultorilor in oameni de afaceri
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş va fi partener într-un proiect în valoare de peste 9 milioane de lei, proiect menit să înveţe persoanele din mediul rural să îşi deschidă o afacere sau să se angajeze în alte domenii decât cel agricol. Totodată, la Timişoara va fi creat un Centru de Consiliere Profesională.

Prin programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni”, mai multe organizaţii din zona de vest, camerele de comerţ Timiş şi Arad, plus comuna Moşniţa Nouă, vor avea la dispoziţie nouă milioane de lei pentru a implementa un proiect prin care oamenii de la sate vor fi învăţaţi să devină antreprenori. Vizate sunt regiunile Vest, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est şi Centru. Partenerii vor contribui la dezvoltarea de programe integrate (informare şi consiliere, promovare şi formare profesională) pentru persoanele din mediul rural. De asemenea, acestora li se va facilita accesul la informaţie privind oportunităţile  în domenii non-agricole a persoanelor din mediul rural. De asemenea, se va încerca oferirea de programe de pregătire care să ajute la angajarea celor vizaţi în domenii non-agricole.

Având în vedere că proiectul susţine dezvoltarea culturii antreprenoriale în zonele rurale din regiunile vizate de proiect, vor fi organizate activităţi de promovare a antreprenoriatului, programe de formare şi consiliere, precum şi alte servicii suport pentru dezvoltarea antreprenoriatului pentru persoanele care doresc să demareze o afacere în zonele rurale. La final, 738 de persoane vor beneficia de programe integrate, 1100 vor beneficia de consiliere şi orientare profesională, iar un număr de 820 de persoane vor participa la campaniile de informare şi conştientizare.Totodată, 96 de persoane din grupul ţintă vor beneficia de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi 72 de persoane vor participa la programe de calificare în domeniul TIC.

De asemenea, va fi creat un Centru de Consiliere şi Orientare Profesioanală în Regiunea Vest şi un punct regional al Centrului în Regiunea Nord-Est. Acesta va sprijini persoanele din grupul ţintă să înceapă o activitate independentă sau să obţină un loc de muncă în domeniul non-agricol.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor