Nokia a ajuns la Timisoara, sigla companiei finlandeze a inlocuit-o pe cea a Alcatel-Lucent

De Marcel Hoster
7Comentarii
Nokia a ajuns la Timisoara, sigla companiei finlandeze a inlocuit-o pe cea a Alcatel-Lucent
© TION: Nokia a ajuns la Timisoara, sigla companiei finlandeze a inlocuit-o pe cea a Alcatel-Lucent
La jumătatea lunii aprilie a anului trecut, compania finlandeză Nokia anunţa achiziţionarea societăţii Alcatel-Lucent, printr-o tranzacţie estimată la aproximativ 16 miliarde de euro. O mişcare care urma să afecteze şi filiala timişoreană a societăţii francezo-americane, aici activând 1.400 de angajaţi ai acesteia. Iată că prezenţa companiei s-a făcut deja simţită, sigla celor de la Alcatel-Lucent fiind deja înlocuită cu cea a Nokia, pe vechiul sediu, din Piaţa 700 din Timişoara.


Nokia este la Timişoara, deocamdată cel puţin la nivel de brand. Şi nu vorbim despre reclame la vânzările de telefoane mobile care împânzeau magazinele de specialitate, ci despre siglele montate de curând pe vechiul sediu al companiei Alcatel-Lucent, din Piaţa 700 din Timişoara. Aici îşi desfăşura activitatea societatea din domeniul comunicaţiilor, încă de la debutul prezenţei în ţara noastră, cu mulţi ani în urmă. Iniţial a fost vorba doar despre Alcatel, ulterior sigla afişată pe clădire a fost Alcatel-Lucent, pentru ca acum să fie simplu Nokia.

Alcatel este prezentă în România încă din 1991, prin deschiderea unei unităţi în Timișoara. Ulterior gigantul a fuzionat cu firma Lucent, transformându-se în Alcatel-Lucent.

Vă reamintim că o parte dintre operaţiunile societăţii au fost transferate de curând în cadrul unui sediu nou-nouţ, unde activează câteva sute de specialişti în domeniul IT. Cea mai mare parte a activităţii din Timişoara a fost transferată aici. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu vechiul sediu, acolo unde a şi fost instalată noua identitate a Nokia şi dacă schimbarea va afecta şi numărul de persoane care sunt angajate la Timişoara. Vă reamintim că aici au existat deja o serie de probleme legate de reducerile de personal. În 2009 la sediul timişorean al companiei franceze au avut loc ample proteste ale angajaţilor, după ce a fost decisă externalizarea unui mare număr de angajaţi către indienii de la Wipro şi către HP. Odată cu anunţarea planului de restructurare a societăţii, din 2013, au fost din nou discuţii legate de concedieri la Timişoara, deşi conducerea companiei a anunţat că aici nu se vor face concedieri.

Tion.ro a solicitat de mai multe ori informaţii legate de ceea ce va însemna transferarea unităţii Alcatel-Lucent către Nokia, dar reprezentanţii societăţii absorbite au spus de fiecare dată că este vorba de un proces de durată, pe ani de zile şi că deocamdată nu se pot oferi detalii concrete. Este posibil ca evoluţia lucrurilor să fi fost mai rapidă decât se estimase iniţial.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor