Noi statii de epurare in Buzias si Faget

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Noi statii de epurare in Buzias si Faget
Vom avea noi staţii de epurare pentru oraşele Buziaş şi Făget, în cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.

La începutul lunii februarie, Aquatim a mai semnat două contracte în cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”. Este vorba despre contractul de realizare a unei noi staţii de epurare pentru localitatea Buziaş (preţul total al contractului 9,961 milioane de lei), încheiat cu asocierea de firme Oms România srl şi Rewox Hungaria Kft Baja, sucursala Timişoara şi cel de relizare a unei noi staţii de epurare pentru localitatea Făget (preţul contractului 8,296 milioane de lei), încheiat cu asocierea de firme Porr Bau GmbH şi Saif-Tim SA.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este în valoare de 118,87 milioane de Euro (din care autorităţile locale contribuie cu 1,73%, restul fiind asigurat de Aquatim – 13,04%, bugetul de stat – 11,30% şi Uniunea Europeană – 73,93% din Fondul de Coeziune) şi este destinat investiţiilor în infrastructura de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş. Se vor realiza în cadrul proiectului: extinderea reţelei de canalizare cu 200 km, extinderea reţelei de apă cu 100 km, construirea a 7 staţii de epurare a apei uzate şi 3 staţii de tratare a apei potabile. Localităţile incluse în acest proiect sunt Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român.

Aquatim derulează al doilea mare proiect de investiţii cu fonduri nerambusabile, după ce în anul 2002 a accesat o finanţare ISPA în valoare de 45,32 milioane de Euro (din care 32,25 milioane de euro fonduri nerambursabile).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor