Noi imagini cu pasajul Michelangelo. Muncitorii SDM au fost mutati acolo de pe alte santiere!

De A.S.
Reactualizat la:
19Comentarii
Noi imagini cu pasajul Michelangelo. Muncitorii SDM au fost mutati acolo de pe alte santiere!
© TION: Noi imagini cu pasajul Michelangelo. Muncitorii SDM au fost mutati acolo de pe alte santiere!
Pe şantierul din zona Michelangelo este desfăşurare mare de forţe în aceste zile. Oficialii Primăriei Timişoara spun că noul pasaj subteran, ca şi întreaga intersecţie de altfel, vor putea fi date în folosinţă înainte de Crăciun, dar… totul ţine de vreme. Nu cu acelaşi spor se lucrează pe alte şantiere ale urbei, pentru că muncitorii de la Drumuri Municipale au fost concentraţi din nou la Michelangelo, iar societatea nu dispune de destui oameni pentru a face faţă tuturor lucrărilor pe care s-a angajat să le realizeze!

Lucrările avansează pe şantierul din zona Michelangelo – Piaţa Leonardo da Vinci. Se lucrează la noul pasaj rutier subteran construit pe relaţia bulevardul Corneliu Coposu – bulevardul Vasile Pârvan, se munceşte la amenajarea benzilor de circulaţie care vin pe lângă pasaj şi se fac plantări în zonă.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că lucrările sunt… în grafic.

„Sper să nu fie temperaturi foarte scăzute, chiar dacă ele vor coborî sub zero grade, astfel încât să putem lucra. Până la minus 3, chiar până la minus 5 grade se mai poate lucra. Evident că îmi doresc să fie temperaturi pozitive şi vreme bună pentru a putea să mai facem foarte multe lucruri pe care ni le-am propus. La Michelangelo suntem în grafic, ne mişcăm foarte bine, s-a lucrat şi azi noapte, toată noaptea, zi şi noapte se lucrează practic acolo, s-a avansat foarte mult. Dacă vremea va fi favorabilă, vom reuşi să dăm în funcţiune subpasajul, toată intersecţia, inclusiv partea subterană, înainte de Crăciun”, a declarat, joi, primarul Nicolae Robu.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre alte şantiere ale urbei de care răspunde societatea Drumuri Municipale. Edilul a explicat, din nou, că muncitorii SDM au fost concentraţi pe şantierul de la Michelangelor, care este prioritar, fiind neglijate alte lucrări, cum ar fi reabilitarea străzii Gavril Musicescu sau amenajările din cartierul Soarelui.
„Şi pe Musicescu se lucrează, dar mai anemic, pentru că am concentrat forţele SDM la Michelangelo. E prima prioritate şi, în măsura în care mai există disponibilităţi, lucrăm şi pe Musicescu. S-a lucrat totuşi şi pe Musicescu…”, susţine Robu.

Primarul susţine că în judeţul Timiş… pur şi simplu nu se găsesc oameni dornici să lucreze la SDM.

„Au trimis adrese şi la primării, nu găsim personal. Deci, în judeţul Timiş, iată, nu găsim forţă de muncă. SDM caută şi prin alte părţi, pentru că în judeţul Timiş nu a reuşit să-şi găsească oameni. Nu ştiu exact de ce personal dispune, dar în orice caz insuficient în raport cu numărul de lucrări pe care le are. Eu ştiu atât, că au lucrări şi nu au suficientă forţă de muncă… Mai avem şi pe bulevardul Sudului lucrări de făcut, vrem să facem o parcare la intersecţia cu strada Oglinzilor… Nici acolo nu putem lucra că nu avem forţă de muncă, i-am concentrat pe muncitori la Michelangelo”, a mai explicat Robu.

Rămâne de văzut dacă şoferii vor putea circula prin noul pasaj subteran de Crăciun.

Iniţial, reprezentanţii municipalităţii au anunţat că lucrarea de la Michelangelo, realizată printr-un proiect pe fonduri europene, trebuie finalizată la sfârşitul lunii septembrie.

Ulterior, autorităţile locale au afirmat că planurile le-au fost date peste cap de vremea ploioasă, sistarea care s-a impus peste iarnă şi diversele „situaţii neprevăzute” ivite pe şantier. Primarul Nicolae Robu estima că şoferii vor putea circula prin noul pasaj în noiembrie, apoi până la venirea iernii, ultimul termen avansat fiind… înainte de Crăciun.

Cum se prezintă astăzi lucrările din zona Michelangelo puteţi vedea în galeria noastră foto!

Alte articole pe aceeași temă:

Un nou termen pentru reabilitarea strazii Musicescu: vara anului 2015! Cat s-a lucrat si cat nu?19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor