Un nou termen pentru reabilitarea strazii Musicescu: vara anului 2015! Cat s-a lucrat si cat nu?

De A.S.
7Comentarii
Un nou termen pentru reabilitarea strazii Musicescu: vara anului 2015! Cat s-a lucrat si cat nu?
© TION - Un nou termen pentru reabilitarea strazii Musicescu: vara anului 2015! Cat s-a lucrat si cat nu?
În luna decembrie a acestui an ar trebui să fie gata lucrările de reabilitare a străzii Gavril Musicescu din Timișoara. Nu se pune însă problema ca asta să se și întâmple, în condițiile în care amenajările nu sunt complet finalizate nici pe primul tronson abordat, de la Calea Urseni la Calea Martirilor: în loc de trotuare sunt bălării de 3 metri în unele zone! Lucrările au început în primăvara anului 2013, iar oamenii din zonă reclamă că muncitorii SDM au fost mai mult… absenți de pe șantier. Există un nou termen: vara anului 2015!

Strada Gavril Musicescu este cea mai lungă arteră a Timișoarei, potrivit autorităților locale, având aproximativ 4 kilometri. După multe promisiuni, a intrat în reabilitare anul trecut în primăvară, de lucrare ocupându-se societatea Drumuri Municipale (SDM). Strada Musicescu trebuie să fie refăcută de la Calea Urseni până la strada Hebe. Trebuie refăcută complet partea carosabilă – la final ar trebuit să fie asfalt de la un capăt la altul -, trebuie amenajate trotuare şi piste pentru biciclişti.

Lucrările au decurs însă extrem de greu, oamenii din zonă sesizându-ne în repetate rânduri că fie nu este nimeni pe șantier, fie vin câțiva muncitori care nu pierd prea mult timp la lucru… De altfel, primarul Nicolae Robu nu a ascuns faptul că muncitorii au fost mutați de pe un șantier pe altul, prioritar fiind șantierul din zona Michelangelo.

Ulterior, reprezentanții municipalității au afirmat că nu s-a putut lucra pentru că trebuia să intervină întâi cei de la E.On, să reabiliteze rețelele de gaz, pentru ca strada să nu fie apoi spartă din nou după refacere.

Lucrări sistate cu lunile pe Musicescu

Au fost perioade lungi în care lucrările de modernizare au fost sistate. „Primul ordin de începere a lucrărilor s-a dat în 3 aprilie 2013. A urmat o perioadă de sistare din cauza iernii, în intervalul 21.11.2013-03.03.2014. De asemenea, în intervalul 25.07.2014-03.11.2014, au fost sistate din nou lucrările pentru înlocuirea reţelelor de gaz – intervenţii E.ON Gaz şi pentru relocarea reţelelor electrice (pe tronsonul cuprins între Calea Martirilor – strada Mihail Sadoveanu). Lucrările de modernizare de pe strada Musicescu au fost reluate, conform ordinului de începere a lucrărilor, în data de 17.11.2014”, au explicat reprezentanţii primăriei.

În ce stadiu sunt lucrările acum? Nu sunt complet gata nici pe primul tronson abordat, de la Calea Urseni la Calea Martirilor. Trotuare şi piste pentru biciclişti există doar pe mici porţiuni, noile borduri au început să cadă pe alocuri, iar pe marginea drumului cu asfalt proaspăt se înalţă buruieni de 2-3 metri, reclamă unii locuitori din zonă.

„Pe tronsonul str. Mihail Sadoveanu – Calea Urseni, lucrările la carosabil au fost realizate 100%, iar la trotuare şi piste pentru biciclişti în proporție de 40%. Pe tronsonul Calea Urseni – acces Uzina de apa, lucrările la carosabil au fost realizate în proporţie de 80%, iar la trotuare şi piste pentru biciclişti – 25%. Pe porţiunea de la strada Hebe – Calea Martirilor se lucrează încă la înlocuirea reţelelor de gaz. În prezent se lucrează pentru finalizarea, anul acesta, a lucrărilor la carosabil pe tronsonul Calea Urseni – Calea Martirilor”, spune purtătoarea de cuvânt a municipalităţii, Alina Pintilie.

În aceste condiţii nu se mai pune problema să fie respectat termenul iniţial pentru strada Gavril Musicescu. Termenul iniţial a fost de 20 de luni de la primul ordin de începere a lucrărilor, respectiv 3 aprilie 2013. Există un nou termen „aproximativ”.

„Termenul este de aproximativ 7,5 luni de la ordinul de începere a lucrărilor – 17.11.2014 (n.r – ultimul ordin de începere a lucrărilor, după ce au fost sistate)”, ne-au transmis reprezentanţii primăriei. Oricum, este de aşteptat o nouă sistare, având în vedere că vine iarna…

Asta înseamnă că pe Musicescu ar trebui să se termine cu şantierul în vara anului 2015, prin iulie. Cu un an mai târziu decât anunţa Robu! Primarul estima, anul trecut, că va putea inaugura această stradă în vara anului 2014, înainte de termen.

Valoarea lucrării este de aproape 7,7 milioane lei, iar banii vin de la bugetul local.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor