Nicolae Robu, acuzat de homofobie: primarul Timisoarei a inchis unicul club gay din oras

De S.P.D.
Reactualizat la:
126Comentarii
Primarul Timisoarei a inchis unicul club gay din oras
Primarul Timisoarei a inchis unicul club gay din oras
După ce s-a războit cu artiștii plastici, s-a pus rău cu persoanele cu dizabilități și a atacat breasla jurnaliștilor, primarul Timișoarei își ridică-n cap și comunitatea gay. O decizie semnată de primarul Nicolae Robu închide, pentru a doua oară, unicul club gay din Timișoara, pentru o perioadă de 30 de zile. Proprietarul clubului Delirio consideră ilegală măsura, pentru că ea a fost luată în baza a două procese verbale contestate la Judecătorie, și nu se sfiește să-l numească pe edilul-șef “șarlatan”! Supărați că au rămas fără singurul club în care se puteau distra în siguranță, membrii comunității LGBT îl acuză pe Robu de homofobie.

Două amenzi aplicate Clubului Delirio au fost suficiente pentru ca primarul să semneze decizia de închidere a localului. Sancțiunile au fost însă atacate în termenul legal, iar decizia primăriei de a închide clubul gay a venit înainte ca Judecătoria Timișoara să răspundă la contestații. Mai mult, proprietarul clubului declară că nu a primit nici astăzi răspuns la o contestație depusă cu 4 luni în urmă. Lucian Dunăreanu, proprietarul clubului, susține că a fost supus unui lung șir de șicane, că s-au făcut măsurători la care nu a fost prezent niciun membru al clubului, și că decizia de închidere este abuzivă. La fel ca mulți alți membri ai comunității gay din urbe, el îl acuză pe primarul Robu de homofobie.

“Pentru a doua oară, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, închide ilegal clubul gay din Timișoara pentru 30 de zile. De această dată, primarul homofob ia decizia și semnează intenționat actul de suspendare a activității a clubului Delirio de pe str. Lucian Blaga nr. 1 în baza a două procese verbale deja contesate la Judecătorie, procese verbale efectuate tot de… surpriză, subordonații săi – polițiștii locali și Serviciul Protecția Mediului din cadrul… Direcției Politiei Locale.

Robu dă ordin, angajații se conformează! Ca totul să fie legal, este de ajuns ca polițiștii locali să dea doua amenzi clubului pentru deranjarea liniștii publice. Se încropesc pe hârtie și niște măsurători, la care niciodată un reprezentant al clubului nu a fost chemat, invitat sau prezent. În condițiile astea nu ai de unde să știi dacă măsurătorile au fost făcute cu adevărat, dacă ele au fost făcute la 1,5 m distanță de perete, dacă geamurile erau închise sau deschise, nu am știut și nu am văzut nimic. Dar amenzi am primit. Amenzi și procese verbale care au fost imediat atacate la Judecătoria Timișoara în termenul legal de contestație, ele fiind obiectul dosarului 14710/325/2013.

Conform legii, în consecință, atât timp cât asupra faptelor constatate prin aceste procese verbale de sancționare planează incertitudinea validării de către instanța de judecată a sancționării subscrisei, până la pronunțarea unei hotărâri definitive aceste fapte nu pot atrage o alta sancțiune contravenționala complementară.

Neținând cont de faptul că aceste procese verbale se judecă în instanță, pe baza lor, primarul homofob Robu închide iarăși activitatea clubului.

De ce homofob? Pentru că știa de la început ce fel de club e (avem stenogramele ședinței Consiliului Local), a fost informat de “activitățile imorale” din acest club (dacă a te putea distra și socializa cu prietenul tău într-un spațiu safe pentru tine și comunitatea ta înseamnă imoral…), pentru că s-a făcut lobby și s-au pus presiuni ca să închidem clubul și pentru că primarul ne-a trimis toate controalele posibile. De asta noi îl consideram homofob. Și nu prea îmi dau seama cum un primar atât de homofob crede că astfel va transforma Timișoara într-un oraș… european”, declară Lucian Dunăreanu, proprietarul clubului.

După ce a investit considerabil în amenajarea clubului Delirio, proprietarul nu mai crede în bunele intenţii şi respectul legii din partea administraţiei locale şi se gândeşte să mute clubul într-o altă locaţie, deşi nici aşa nu e convins că va scăpa de şicane. Cu francheţe, el le „bate obrazul” primarului şi funcţionarilor din primărie.

„Să le fie rușine incompetenților din Primărie, cu Robu în frunte! Am putea depune o contestaţie la decizia primarului, nu? Am şi depus. Răspunsul trebuie să vină legal în cel mult 30 de zile. În campania electorală Robu se lăuda că, dacă va câştiga, răspunsurile vor veni în 15 zile. Robu e un mare şarlatan! La prima contestaţie depusă pe – atenţie!- 8 aprilie 2013, răspunsul nu a venit nici până în 5 iulie 2013, la 4 luni distanţă. Nu numai că nu a fost respectat termenul maxim de 30 de zile, dar promisiunile din campania electorală s-au transformat în minciuni. Dacă după 4 luni nu a venit răspunsul la prima contestaţie, când credeti că va veni la a doua? Cel mai devreme după ce vor trece cele 30 de zile de suspendare a activităţii. Iar apoi, va trimite un nou control şi tot aşa…

În consecinţă, cei care vor avea de suferit vom fi noi (care am pus o groază de bani şi suflet în această afacere, care am oferit locuri de muncă oamenilor din comunitate, un spaţiu sigur unde să se poată desfăşura fără ca alţii să-i judece sau molesteze) şi comunitatea per ansamblu”, mai spune proprietarul clubului.

Dunăreanu e decis să nu renunţe şi promite comunităţii LGBT să anunţe cât de curând noua adresă a clubului Delirio Timişoara: „Ne pare foarte rău că trebuie să facem anunţul ăsta dar, ca să respectăm legea, aşa cum suntem noi mereu obişnuiţi, la presiunea pe care Primăria Timişoara o face asupra noastră, ne simţim nevoiţi să închidem acest punct de lucru şi să deschidem o altă locaţie Delirio Timişoara într-un spaţiu mai primitor, fără vecini homofobi şi unde să putem organiza petreceri frumoase şi decente, ca şi până acum, nestresaţi de presiunea autorităţilor locale. Însă ne este teamă că aceeaşi atitudine o vor avea…”.

Club inchis pentru a doua oara de Politia Locala

Primarul Timisoarei, acuzat ca vrea sa ingroape arta. Robu: primaria nu e vaca comunala!

Primarul Timisoarei, amendat pentru retorica jignitoare: redusii mintal protesteaza126Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor