Nereguli grave descoperite de Ministerul Agriculturii in Timis: case si hoteluri in loc de irigatii!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
3Comentarii
Nereguli grave descoperite de Ministerul Agriculturii in Timis
Nereguli grave descoperite de Ministerul Agriculturii in Timis
Nereguli grave descoperite în judetul Timiş în urma unui control dispus de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, cu privire la amenajările de îmbunătăţiri funciare, mai exact la sistemul de irigaţii. Corpul de control al ministrului a găsit diverse construcţii, hoteluri, restaurante şi locuinţe, pe o parte din suprafeţele pentru irigaţii şi desecare.

Oficialii Guvernului au dispus controale în judeţele Timiş şi Ilfov. Concluzia acestor controale? „Rezultatele controlului dispus de Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la reţeaua secundară a sistemului de irigaţii şi la canalele din judeţele Timiş şi Ilfov arată că infrastructura sistemului de irigaţii şi de desecare nu a fost întreţinută potrivit destinaţiei sale, aflându-se în prezent într-o stare accentuată de degradare”, spun reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

În urma verificărilor efectuate la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) filiala judeţeană Timiş, cei din minister au constatat că organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii (OUAI) nu au asigurat gestionarea, exploatarea, întreţinerea şi repararea infrastructurii de irigaţii în conformitate cu prevederile legale, dar şi că nu şi-au respectat obligaţiile asumate prin avizele emise de Direcţia Îmbunătăţiri Funciare din cadrul MADR privind constituirea acestora.

„S-a constatat că pe o parte din suprafeţele amenajate pentru irigaţii şi desecare au fost ridicate construcţii de locuinţe, restaurante, sedii de societăţi comerciale, hoteluri şi alte construcţii. Sistemele de irigaţii date în proprietatea gratuită a celor cinci organizaţii sunt nefuncţionale, infrastructura fiind distrusă. Organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii au făcut modificări neautorizate la infrastructura de îmbunătăţiri funciare aflată în domeniul public al statului”, se arată într-un comunicat emis joi de reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Probleme au fost constatate pe raza localităţilor Moşniţa Nouă şi Giroc, potrivit autorităţilor centrale, care urmează să analizeze, în continuare, documentaţiile care au stat la baza ridicării respectivelor construcţii.

„Un exemplar din Nota de Control a Corpului de Control al ministrului va fi transmis Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice în vederea analizării documentaţiei care a stat la baza executării construcţiilor pe amenajările de îmbunătăţiri funciare situate în unităţile administrativ teritoriale ale comunelor Moşniţa Nouă şi Giroc din judeţul Timiş precum şi construcţia existentă pe amplasamentul staţiei de pompare şi punere sub presiune – S.P.P. 2, aflat în proprietatea O.U.A.I. S.P.P. 2 Urseni şi a canalului CA 1, aflat în domeniul public al Statului şi în administrarea ANIF Filiala judeţului Timiş”, au conchis oficialii ministerului.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor