Mutarea Clinicii de Dermatologie din centrul Timisoarei ramane pentru 2015

De A.S.
Mutarea Clinicii de Dermatologie din centrul Timisoarei ramane pentru 2015
© TION - Mutarea Clinicii de Dermatologie din centrul Timisoarei ramane pentru 2015
Reprezentanţii Primăriei Timişoara n-au renunţat la demersul de a muta Clinica de Dermato-Venerologie a Spitalului Municipal din spaţiul în care funcţionează în prezent, din centrul oraşului, în Complexul Studenţesc. Primarul Nicolae Robu a anunţat că recent s-a încheiat licitaţia pentru reabilitarea şi amenajarea clădirii de pe strada Daliei care va găzdui spitalul, iar mutarea s-ar putea produce în cursul anului viitor. Operaţiunea presupune costuri de peste 1,6 milioane de euro.


Chiar dacă decizia a iscat proteste, Consiliul Local Timişoara a adoptat, în primăvara anului trecut, la iniţiativa primarului, o hotărâre care prevede mutarea Clinicii de Dermato-Venerologie a Spitalului Municipal de pe strada Mărăşeşti şi a Policlinicii nr. 3 de pe strada Sfânta Rozalia (Mugurilor) într-un fost cămin de pe strada Daliei. Hotărârea a fost aprobată atunci cu un amendament, şi anume ca imobilul din Complexul Studenţesc să fie amenajat la standardele impuse de legislaţia în vigoare, să fie obținute toate avizele necesare şi abia apoi să aibă loc mutarea. Lucrările nu au început încă, reprezentanţii municipalităţii anunţând că s-a finalizat recent licitaţia pentru reabilitarea imobilului de pe Daliei.

„Am semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea și refuncționalizarea clădirii de pe Daliei în care vom muta Clinica de Dermatologie. Să nu-și închipuie cineva că dacă n-am mai vorbit despre acest proiect de a muta clinica l-am abandonat. Eu nu abandonez ideile bune niciodată. Câștigătorul este firma Eurowindow și valoarea lucrării este de 7,3 milioane de lei. Banii sunt venituri proprii, de la bugetul municipiului Timișoara. Durata maximă de finalizare a lucrării este de 13 luni. Eu voi purta discuții cu firma și voi încerca să compactăm lucrarea. Mutarea nu prea este fezabilă în 2014. În cazul cel mai fericit, se va putea face la finele anului 2014, dar realist vorbind, mai degrabă în primăvara lui 2015″, a declarat, miercuri, primarul Nicolae Robu.

Ce se va întâmpla cu clădirea în care funcţionează în prezent Dermatologia. Conducerea primăriei a anunţat că ar vrea ca imobilul de pe strada Mărăşeşti să găzduiască centre culturale străine, consulate şi un centru pentru tineret.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor