MultipleXity, centrul de artă de 12 milioane de euro pentru TM2021, în atelierele și muzeul STPT de pe Take Ionescu

De Roxana Deaconescu
15Comentarii
MultipleXity, centrul de artă de 12 milioane de euro pentru TM2021, în atelierele și muzeul STPT de pe Take Ionescu
© foto: arhivă
Principalul obiectiv asumat de Timișoara pentru anul 2021, centrul de artă MultipleXity, va costa municipalitatea 12 milioane de euro, iar proiectantul va fi ales printr-un concurs de soluții. Planul este ca centrul să fie amenajat în muzeul STPT de pe Take Ionescu și în atelierele societății de vizavi de muzeul reabilitat recent.

Primăria Timișoara caută un consultant pentru organizarea unui concurs de soluții pentru amenajarea „Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity” în Timișoara. Practic, societatea care va câștiga licitația va pregăti regulamentul și toate documentele necesare pentru concurs și îl va și organiza, exact ca în cazul competiției pentru Turnul de apă din Iosefin, care deocamdată a fost un mare eșec.

Detalii, AICI!

Primăria este dispusă să plătească aproape 128.000 de lei cu TVA pentru consultanță, echivalentul a 27.000 de euro. Documentația completă trebuie să fie gata în termen de 120 de zile de la data semnării contractului, iar câștigătorul ar trebui să îl aflăm în câteva zile, pentru că ofertele pot fi depuse până în 2 mai, la ora 15.

MultipleXity se face exact pe terenul primăriei, unde a fost sediul STPT, unde se află câteva ateliere dărăpănate, pe Bd. Take Ionescu nr. 56-58 și pe Bd. Take Ionescu nr. 83, unde este muzeul reabilitat al societății de transport.

„Organizarea unui concurs de soluții pentru Centrul pentru artă, tehnologie și experiment, MultipleXity răspunde la nevoia unui proiect de calitate care vine să completeze infrastructura pentru cultură în mod considerabil, dar va fi și principala moștenire după anul 2021. Tratarea soluției se va face în ansamblu, de la amenajarea spațiului interior pentru muzeu la reabilitarea și amenajarea clădirilor existente de vizavi și a spațiului exterior cu acces public, integrând astfel clădirile existente în țesutul urban”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria trebuie să respecte Manualul de licitație – candidatura Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii (Bidbook TM2021), astfel că e obligată să amenajeze centrul aflat în discuție, acesta fiind principalul obiectiv asumat în calitate de oraș capitală culturală europeană. Terenul aflat în discuție este de aproape 20.000 de metri pătrați, iar construcțiile de pe el se întind pe 5.406 mp.

Dacă este să vorbim despre costuri, municipalitatea va trebui să plătească, conform estimărilor, 12 milioane de euro pentru MultipleXity, iar planurile sunt să fie finalizat în 2020.

Conform manualului de candidatură, primăria, consiliul județean sau ministerul culturii ar mai fi avut de investit 1,5 milioane de euro într-o sală nouă de spectacole pentru Teatrul German de Stat (conversia unei clădiri industriale, finalizare 2018), 5 milioane de euro în Centrul de Cultură Mărășești (cel mai vechi spital public din Europa de Est în centru cultural, finalizare 2017), 2,5 milioane de euro în Centrul Cultural Sinagoga (sinagoga din sec. XIX transformată într-o sală de concerte și un spațiu cultural, finalizare 2018), 15,5 milioane de euro în reabilitarea Palatului Culturii (restaurarea completă a clădirii, finalizare 2018), 3 milioane de euro în Muzeul Revoluției Române (finalizare 2018), 2 milioane de euro în conversia fostelor săli de cinema (nouă foste săli în centre culturale, finalizare 2018), 11 milioane de euro în restaurarea Castelului Huniade (finalizare 2020), 3 milioane de euro în reabilitarea Muzeului Satului Bănățean (finalizare 2020) și 200.000 de euro în Centrul Cultural Turnul de Apă din Iosefin (finalizare 2018).

Articole pe aceeași temă:

Expozitie Multiplexity 2021, Centru Arta-Tehnologie-Experimentare, la Bastion15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor