Monolog din masina, marca Nicolae Robu: Entuziasm vs. vaicareala, in drum spre Viena

De Roxana Deaconescu
49Comentarii
Monolog din masina, marca Nicolae Robu: Entuziasm vs. vaicareala, in drum spre Viena
© Foto: arhivă
În Timișoara nu s-a făcut nimic în ultimii zeci de ani. Este, probabil, acuzația preferată a primarului Nicolae Robu, care se plânge din nou de greaua moștenire. Edilul-șef s-a filmat în mașină, în drum spre Viena, citind un mesaj extrem de dur chiar și la adresa timișorenilor, despre care spune că sunt pervertiți mental. Ce face mai departe? Merge înainte!

Primarul Timișoarei se plictisește în drum spre Viena, în dreapta șoferului său Vasile Paraschiv, așa că s-a gândit să-și aștearnă gândurile pe o foaie și să se plângă de greaua moștenire. Nu este prima dată când primarul Nicolae Robu susține că Timișoara a rămas mult în urmă și că în ultimii 40 de ani nu s-a făcut nimic în capitala Banatului.

Despre „entuziasm vs. văicăreală, gânduri din mașină, în drum spre Viena”, primarul Timișoarei vorbește mai bine de trei minute.

„Sunt primar de cinci ani și jumătate și n-am vorbit despre greaua moștenire, cum sunt uzanțele în România, de cele mai multe ori pentru a ascunde propria neputință. Acum, după atâta timp, simt nevoia să vorbesc și o fac cu seninătatea pe care realizările din acești ani mi-o conferă. Așa cum s-a putut remarca, eu nu compar ce fac eu cu ce s-a făcut de-a lungul a 16 ani, în mandatele predecesorilor mei, ci cu ce s-a făcut în ultimii 40, chiar 50 de ani. Dar nu vreau să mă refer acum la infrastructură, atât de rămasă în urmă în orașul nostru”, spune Robu.

Primarul Timișoarei își continuă monologul, precizând că în Timișoara NIMENI n-a făcut NIMIC nou. Până când a venit el.

„Niciun pasaj nou, niciun pod nou, sau măcar modernizat semnificativ, nicio parcare cât de cât acătării printre blocuri, nicio școală nouă, cu excepția celei din cartierul Soarelui, nicio clădire spitalicească nouă, nicio sală de sport nouă, nicio sală de cultură nouă, rețele de apă și canalizare la pământ, rețele de termoficare așijderea etc, etc.”, completează edilul-șef.

În viziunea lui Robu, nici fosta administrație, nici societățile consiliului local n-au făcut absolut nimic pentru modernizarea orașului.

Nu este prima dată când primarul Timișoarei se plânge de acest lucru. La doi ani de când a câștigat primul mandat de primar, fostul edil al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, l-a atacat pe Nicolae Robu, spunând că toate proiectele puse în practică de Administrația Robu sunt, de fapt, moștenirea Administrației Ciuhandu.

„Reabilitarea centrului istoric, reabilitarea malurilor Begăi, pasajul de la Michelangelo – toate acestea sunt proiecte pe care domnul Robu le-a moștenit și la care nu are nicio contribuție. Faptul că dânsul se plimbă azi pe șantiere și taie panglici nu înseamnă că are vreun merit în realizarea lor”, declara Ciuhandu în anul 2014.

Proiectele de lărgire pentru pasajele Jiul și Popa Șapcă au fost întocmite tot pe vremea Administrației Ciuhandu, dar actualizate într-adevăr sub conducerea lui Robu. Cel mai grav, în viziunea lui Robu, este că oamenii s-au ales cu o mentalitate pervertită.

„Ceea ce s-a întâmplat cel mai grav, consider eu, în acești ani de stagnare infrastructurală, a fost pervertirea mentalității cetățenești. S-a creat, pas cu pas, în orașul cu un spirit altădată atât de deschis, în orașul premierelor, un segment de populație a cărei stare de spirit este de veșnică văicăreală, de neputință în orice.

Nu putem face Pasajul Michelangelo din cauza pânzei freatice și a apelor termale. L-am făcut. Nu putem asuma să ne facem o sală polivalentă mare, la nevoie cu banii proprii. Nu putem face metrou, neîntrebându-ne cum au putut alții comparabili să facă, etc., etc. Nu putem aduce formații mari în Timișoara, Metallica, Guns N’Roses, AC/DC.

Evident, una dintre ele, poate chiar una per total, în 2021, deși avem angajamentul să susținem cu milioane de euro ATCCE, nu putem aduce laureați de premiu Nobel, nu putem nimic, nimic, nimic. Desigur, asta după mintea lor”, mai spune primarul Timișoarei.

În drum spre Viena, Robu le transmite timișorenilor că merge mai departe.

„Eu și majoritatea timișorenilor, acea majoritate tăcută, străină de cârcoteală, acea majoritate care face ea însăși și în egală măsură apreciază ce fac alții, acea majoritate care dă Timișoarei dinamica, forța actuală în toate domeniile, nu ne lăsăm înmuiați de corul neputinței, al văicărelii eterne, ci ne vedem de drumul nostru, cu entuziasmul intact. Pentru că noi putem”, conchide Nicolae Robu.49Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor