Moartea devine mai ieftina la Timisoara! Scad tarifele pentru locurile de veci si serviciile funerare

De Roxana Deaconescu
11Comentarii
Moartea devine mai ieftina la Timisoara! Scad tarifele pentru locurile de veci si serviciile funerare
© Tion: Moartea devine mai ieftina la Timisoara
Inflația ieftinește moartea în capitala Banatului. La următoarea ședință de consiliu, aleșii locali vor stabili care sunt tarifele pentru locurile de veci și înhumări, ținând cont de rata inflației. Prețurile scad puțin față de cele din 2016.

Dacă anul trecut prețurile practicate de firmele care au în grijă cimitirele Timișoarei au crescut la indexarea cu inflația, iar apoi au scăzut odată cu reactualizarea TVA, anul acesta se impune modificarea tarifelor prin indexarea ratei inflației stabilită pentru anul 2016, adică -1,8%.

„Se impune modificarea tarifelor pentru serviciile funerare practicate în cimitirele aparținând primăriei, precum și modificarea permiselor de lucru și a concesiunii locurilor de veci, cu același procent de -1,8%, care ne-a fost comunicat de către Institutul Național de Statistică – Direcția Regională de Statistică Timiș”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

Astfel, concesionarea unui loc de veci pe 7 ani a ajuns de la 96,2 lei la 93,6 lei. Concesionarea unei casete urnă pe 45 de ani a ajuns de la 362,4 lei la 352,9 lei, în timp ce concesionarea unui loc de veci pentru copil este, pe 7 ani, 46,8 lei, de la 48,1 lei.

La săparea unei gropi pentru înhumarea unui adult se va plăti acum 212,03 lei, pentru groapa de înhumare a copiilor/urnă, până la 14 ani, tariful va fi de 107,8 lei, înhumarea unui adult va costa 185,2 lei, iar cea a unui copil va fi 93,46 de lei.

Depunerea la capelă, pe zi, va costa 60 de lei, în timp ce închirierea mesei catafalc pe o zi ajunge la 20,38 de lei. Ridicarea și remontarea capacului unui mormânt este de 106,06 lei, iar deschiderea și închiderea cavoului ajunge la 460,33 de lei.

Pentru o groapă zidită simplă se plătește 424,28 de lei, în timp ce pentru una dublă suprapusă se va achita în acest an 846,81 lei.

Totodată, se stabilesc și tarifele de exhumare. Dacă trec șapte ani, cei care vor să dezgroape pe cineva trebuie să scoată din buzunar 843,06 lei, iar dacă operațiunea se întâmplă înainte de șapte ani, dar nu mai devreme de un an, prețul este dublu: 1.745,74 de lei. Reînhumarea unor oseminte după șapte ani costă 174,34 de lei.

Aici puteți vedea toate tarifele stabilite de reprezentanții primăriei!

Serviciile funerare, de curăţenie, lucrările şi bunurile necesare realizării serviciilor funerare în cimitirele aparţinând Primăriei Municipiului Timişoara au fost concesionate prin licitaţie publică societăților S.C. DenisAlex, pe o perioadă de 5 ani – Cimitirul Calea Lipovei şi Cimitirul Stuparilor, pe o perioadă de 3 ani – Cimitirul Calea Şagului, S.C. GOD Company, pe o perioadă de 3 ani – Cimitirul Rusu Şirianu şi S.C. ADHMatkons, pe o perioadă de 3 ani – Cimitirul Calea Buziaşului.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor