Mitropolitul Banatului catre credinciosii din bisericile afectate de furtuna: Am venit sa-i incurajez, vom fi alaturi de ei

De Adrian Pandru
8Comentarii
Mitropolitul Banatului catre credinciosii din bisericile afectate de furtuna: Am venit sa-i incurajez, vom fi alaturi de ei
© foto: Arhiepiscopia Timisoarei
Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, a fost la credincioșii afectați de furtuna de acum o săptămână. Mitropolitul a vizitat Parohia Toager, din Protopopiatul Deta, și biserica din Ghilad, locurile unde casele și bisericile au avut mult de suferit în urma furtunii.

La Ghilad, furtuna a produs avarii serioase istoricului lăcaș de cult, care datează din anul 1812, răsturnând turla bisericii și descoperind o mare parte din acoperiș. Mitropolitul Banatului a asistat la Sfânta Liturghie, duminică, la Ghilad și a impulsionat implicarea credincioșilor și a autorităților locale în viața parohiei, asigurându-i pe toți de cooperarea și ajutorul său în refacerea și reînfrumusețarea imperioasă a bisericii până la venirea iernii.

Mitropolitul Banatului a vizitat și Parohia Toager, din Protopopiatul Deta, o altă comunitate greu încercată de furtună. Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a suferit multe pagube la sistemul de acoperire și la sistemul pluvial, pricinuite de căderea turlei. Și aici, Mitropolitul Banatului a mobilizat comunitatea și autoritățile locale în găsirea meșterilor și a resurselor materiale necesare pentru reparația într-un timp cât mai scurt a lăcașului de cult.

„Astăzi, în bisericile pe care le-am cercetat, clopotele, preoții și credincioșii m-au primit plângând, având în vedere situația în care sunt bisericile lor. Am venit să îi încurajez, să le spun că vom fi alături de ei și să-i înștiințez că primul semnal de ajutor a venit de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care deja ne-a trimis o importantă sumă de bani, cu ajutorul căreia să legăm primele răni, produse aici în această parte de țară. Nădăjduim că și din partea autorităților de stat să primim un ajutor, astfel încât până la venirea iernii toate bisericile să fie refăcute! Nădăjduim că Bunul Dumnezeu ne va ajuta, ca să putem șterge lacrimile de pe obrajii preoților și credincioșilor din parohiile afectate”, a spus Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan.

În Arhiepiscopia Timișoarei au fost atinse de furtună 37 de biserici, multe dintre ele necesitând urgent lucrări de reparații capitale. În toate locașurile de cult s-au pus provizoriu folii impermeabile de protecție, pentru a proteja pictura parietală, dar și pentru a se putea oficia slujbe.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor