Mitropolitul Banatului ar putea fi externat marti din spital

De Valentin Rusu
Mitropolitul Banatului ar putea fi externat marti din spital
© TION: Mitropolitul Banatului ar putea fi externat marti din spital
Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu va fi externat, cel mai probabil, marți din spital. ÎPSS Nicolae Corneanu a fost internat în 29 iulie la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Surse din Institutul de Boli Cardiovaculare declară că astăzi, cel mai probabil, mitropolitul va fi externat. În 29 iulie s-a luat hotărârea ca mitropolitul să fie transportat cu asistenţă medicală specială la Institutul de Cardiologie de la Pădurea Verde Timişoara pentru că a suferit o răceală acută. D

ate fiind problemele de sănătate mai vechi şi de diabet şi legate de inimă s-a considerat că este mai bine să fie sub supraveghere medicală. A fost internat şi stabilizat. Mitropolitul are o vârstă înaintată, 90 de ani.

Conform surselor din cadrul spitalului, mitropolitul va fi externat cel mai probabil astăzi. S-a rezolvat starea sa critică pe moment, dar rămân bătrâneţea şi problemele cronice.

“E bine. Va fi externat astăzi, cel mai probabil. Mitropolitul rămâne un om cu probleme serioase de sănătate, inevitabile acestei vârste”, declară surse din spital.

Nicolae Corneanu s-a născut în 21 noiembrie 1923 la Caransebeş, iar din 1962 este arhiepiscop al Timişoarei şi mitropolit al Banatului. Provenind dintr-o familie preoţească (unchiul său Cornel Corneanu a fost secretarul episcopului Miron Cristea, iar tatăl preot la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Caransebeş), Nicolae Corneanu urmează cursurile şcolii elementare şi pe cele liceale la Caransebeş (1934-1942), apoi se înscrie la Facultatea de Teologie din Bucureşti, unde studiază în perioada 1942-1946. După absolvirea facultăţii se înscrie la doctorat, iar la 30 iunie 1949 îşi va susţine teza cu titlul: „Viaţa şi petrecerea Sfântului Antonie cel Mare. Începuturile monahismului creştin pe Valea Nilului”, sub coordonarea regretatului profesor Ioan G. Coman.

În anul 1960 va fi hirotonit preot de către Patriarhul Teoctist, pe atunci episcop-vicar patriarhal, iar la 15 decembrie, acelaşi an, Colegiul Electoral Bisericesc îl alege episcop al Aradului, Ienopolei şi Hălmagiului. Este hirotonit arhiereu în biserica „Sfântul Spiridon Nou” din Bucureşti, la data de 15 ianuarie 1961, de către patriarhul Justinian, instalarea în funcţia de episcop al Aradului având loc la 22 ianuarie, acelaşi an, în catedrala episcopală din Arad. La 17 februarie 1962, acelaşi Colegiu Electoral al Patriarhiei Române îl alege în scaunul de Arhiepiscop al Timişoarei şi Caransebeşului şi Mitropolit al Banatului.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor