Mitropolia Banatului – un aliat in lupta anti-SIDA

De Adrian Panduru
Mitropolia Banatului – un aliat in lupta anti-SIDA
© Mitropolia Banatului – un aliat in lupta anti-SIDA
Arhiepiscopia Timișoarei a găzduit o masă rotundă cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă Anti-HIV/SIDA – 1 Decembrie. La eveniment au participat reprezentanţi ai societăţii civile, ai autorităţilor publice locale, ai instituţiilor de sănătate publică, care au discutat pe marginea problemelor persoanelor seropozitive.

S-a discutat despre oportunitățile şi soluţiile în ceea ce priveşte creşterea aderenţei la tratamentul antiretroviral, integrarea pe piața muncii şi a prevenirii infecţiei HIV-SIDA.

Evenimentul a reunit și reprezentanţi ai mai multor instituţii şi ONG-uri, scopul întâlnirii fiind identificarea situaţiei cu care se confruntă persoanele seropozitive la nivel local, precum şi stabilirea unor direcţii de acţiune pentru anul viitor.

Din anul 2003, în Timişoara funcţionează Centrul Comunitar de Zi pentru persoanele seropozitive adulte „Speranţă în Viitor”. Acest serviciu social a fost dezvoltat de Asociaţia Familiilor Anti – HIV „Speranţă în Viitor” sprijinită de Serviciul Social al Arhiepiscopiei Timişoarei şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş. Scopul acestui centru comunitar este susţinerea incluziunii sociale a persoanelor seropozitive din judeţul Timiş, prin acordarea de asistenţă psihologică și socială persoanelor seropozitive din judeţul Timiş şi familiilor acestora în cadrul centrului, prin creşterea nivelului educaţional al beneficiarilor pentru o mai bună integrare socială a acestora și prin combaterea discriminării persoanelor seropozitive și organizarea unor activităţi recreative destinate persoanelor seropozitive.

Masa rotundă a fost organizată cu binecuvântarea Mitropolitul Banatului, vineri, 27 noiembrie, în Sala Festivă a Arhiepiscopiei Timişoarei. Întâlnirea a fost organizată de Centrul Comunitar Speranță în viitor în colaborare cu AFAH (Asociația Familiilor Anti-HIV) și cu sprijinul UNOPA (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor afectate de HIV/SIDA) cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă Anti-HIV/SIDA – 1 Decembrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor