Mitropolia Banatului i-a cumparat o locuinta unui detinut din Penitenciarul Timisoara, tata a patru copii

De Adrian Panduru
10Comentarii
Mitropolia Banatului i-a cumparat o locuinta unui detinut din Penitenciarul Timisoara, tata a patru copii
© TION: Mitropolia Banatului i-a cumparat o locuinta unui detinut din Penitenciarul Timisoara, tata a patru copii
Mitropolia Banatului a cumpărat o locuinţă pentru un deţinut de la Penitenciarul Timişoara. Omul este căsătorit, are patru copii, iar atunci cînd va ieși din spatele gratiilor, în iarnă, nu va avea unde să stea. Problema sa a fost rezolvată la inițiativa mitropolitului Banatului ÎPSS Ioan.

Deținutul este căsătorit, are 4 copii şi nu deţine o locuinţă proprietate personală. De când se află în detenţie, soţia şi cei patru copii ai săi au locuit la unele familii din câteva localităţi bănăţene, confruntându-se cu multe lipsuri şi cu probleme familiale foarte grave.

„Întrucât deţinutul în cauză va fi eliberat din penitenciar peste 4-5 luni de zile, adică în prag de iarnă, fiind pus în situaţia de a nu avea un adăpost deasupra capului pentru el şi familia sa, Centrul nostru eparhial s-a implicat în această acţiune umanitară atât de necesară celor şase suflete”, transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Înainte de Paşti a fost adresată o solicitare către conducerea Penitenciarului din Timişoara de a fi identificaţi deţinuţii care se confruntă cu probleme sociale deosebite, care au familii numeroase şi nu posedă locuinţă. Primindu-se răspuns la respectiva solicitare, au fost contactaţi preoţii parohi din localităţile de domiciliu ale deţinuţilor şi, în primă etapă, familiilor acelora le-au fost puse la dispoziţie, chiar de Sfintele Sărbători, haine, încălţăminte şi alimente.

Locuinţa cumpărată joi, 14 iulie, va fi amenajată tot de către Arhiepiscopia Timișoarei şi va fi dotată cu toate cele necesare familiei deţinutului. Această casă se află într-o localitate care are şi şcoală generală de 8 clase, unde cei patru copii pot fi înscrişi din toamnă în sistemul educaţional. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat joi de către deţinut, învoit în mod special de penitenciar, şi de soţia sa, având o clauză privind interdicţia de înstrăinare, grevare, restructurare şi demolare, pe o perioadă de zece ani, care urmează a fi notată în cartea funciară.

„Această grijă faţă de persoanele defavorizate se va afla pe mai departe în atenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, şi a Centrului nostru eparhial”, transmite Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor