Ministrul Educatiei la Timisoara: intalnire cu directorii unitatilor de invatamant si vizite la scoli fara autorizatie

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
10Comentarii
Ministrul Educatiei la Timisoara: intalnire cu directorii unitatilor de invatamant si vizite la scoli fara autorizatie
© TION - Ministrul Educatiei la Timisoara
Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a sosit, vineri, la Timişoara. Ministrul a participat la o întâlnire cu directorii de şcoli şi inspectorii în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, iar apoi, în cursul zilei, el va face o vizită la mai multe școli care nu au obţinut autorizaţia de funcţionare din judeţele Timiş şi Arad.


Întâlnirea cu directorii şi inspectorii, de la Universitatea de Vest Timișoara s-a desfăşurat cu uşile închise.

„Vorbim și despre concursurile pe care urmează să le dea directorii și inspectorii. Doresc să vizitez în cursul zilei de astăzi (n.r. – vineri) școli care nu posedă autorizație de funcționare la nivelul județului Timiș și la nivelul județului Arad. Alte probleme specifice pe care le vom discuta: revizuirea curiculei, despre încadrarea în buget, despre încadrarea în numărul de posturi, despre noul subiect cu metodologia de normare”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, înainte de a intra la întâlnirea cu cadrele didactice.

De asemenea, ministrul Educației a ținută să laude managementul școlilor din județul Timiș.

„Este necesară o revizuire a modului de normare acolo unde populația școlară este în creștere. În Timiș nu există depășirea numărului de posturi, nici depășiri de buget, la nivelul judeţului Timiș este realizat un bun management al inspectoratului școlar”, a precizat Cîmpeanu.

Cîmpenau nu a specificat, însă, şcolile pe care le va vizita în cursul zile de vineri.

UPDATE. Ministrul Educației a ales să viziteze școala din Dumbrăvița, care are autorizație de funcționare, asta deși el a spus, inițial, că va vizita una dintre cele 24 de școli fără autorizație sanitară din județ.

Ministrul Cîmpeanu a spus că a ales școala din Dumbrăvița deoarece a avut un program încărcat și nu a mai avut timp pentru alte vizite. Vineri după-amiază, ministrul este așteptat să ajungă la Arad.

La școala din Dumbrăvița, el a semnat cartea de onoare a școlii, fiind primul care face acest lucru, și a vizitat sala de mese a instituției care a fost construită anul trecut.

Sorin Câmpeanu a promis ca începând din următorul an școlar (2015 – 2016) să nu mai existe școli fără autorizație de funcționare în județul Timiș. El a precizat că aceste probleme vor fi rezolvate printr-un parteneriat între Ministerul Educației și Agenția de Dezvoltare Regională. Potrivit acestuia, principala problemă a școlilor timișene fără autorizație de funcționare este lipsa apei curente.

Articole pe aceeași temă:

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, asteptat la Timisoara10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor