Ministrul Educatiei a semnat ordinul prin care se infiinteaza Liceul Teologic Ortodox din Timisoara

De Adrian Panduru
25Comentarii
Ministrul Educatiei a semnat ordinul prin care se infiinteaza Liceul Teologic Ortodox din Timisoara
© Tion: Ministrul Educatiei a semnat ordinul prin care se infiinteaza Liceul Teologic Ortodox din Timisoara
Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a semnat ordinul prin care se acordă autorizația de funcţionare provizorie și se înființează Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din municipiul Timișoara. Practic, școala privată „Antim Ivireanul” care funcționează pe Bulevardul Liviu Rebreanu, devine școală de stat din anul școlar viitor.

Conform Ministerului Educației, începând cu anul școlar 2018 – 2019, elevii vor avea posibilitatea de a studia în cadrul Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” la profilul Teologic – specializarea „Teologie ortodoxă”, la profilul Umanist – specializările „Filologie” și „Științe sociale”, precum și specializarea „Științe ale naturii” – la profilul Real. Cursurile se vor desfășura la nivelurile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, în limba română, la forma de învăţământ cu frecvență.

„Înfiinţarea Liceului Teologic Ortodox «Sfântul Antim Ivireanul» a fost aprobată prin ordin de ministru, în urma parcurgerii procesului de evaluare în vederea acreditării de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP)”, transmit reprezentanții Ministerului Educației.

Primăria Timișoara și Mitropolia Banatului au început o colaborare pentru ca Școala privată ortodoxă „Antim Ivireanul” să devină școală de stat. În regim privat, școala ortodoxă nu mai putea funcționa în clădirea primăriei de pe Bd. Liviu Rebreanu, pe care a primit-o gratis în urmă cu patru ani. Prin urmare, a fost înființat acest liceu, care va face parte din rețeaua școlară de stat, urmând ca elevii de la școala privată (și nu numai) să fie înscriși la această unitate de învățământ. Dacă clasele primare și gimnaziale vor trece din anul școlar viitor la noua școală de stat înființată, o clasă de liceu va exista abia din anul școlar 2019-2020.

„La solicitarea Arhiepiscopiei Timișoarei și a părinților, care doreau ca elevii să învețe într-o școală ortodoxă s-au făcut demersurile pentru înființarea unei unități de învățământ de stat. S-a desemnat de către ministrul Educației o unitate de învățământ tutelară, Colegiul Național Bănățean, care a procedat la întocmirea documentației. Școala «Antim Ivireanul» este acum o unitate de învățământ autorizată pe nivelul primar, gimnazial și liceal. În decembrie 2018 vom analiza posibilitatea de a le da clase de liceu. Liceul s-a autorizat pe lângă Teologie și pe Filologie și Științe Sociale. Este puțin probabil să le putem oferi atât de multe clase. De anul acesta școala funcționează cu clase primare și gimnaziale. Așteptăm cererile părinților. Ca efect al înființării acestei unități de stat se va suspenda probabil activitatea de la privat”, a spus inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu.25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor