Ministerul Fondurilor Europene: autostrada Timisoara – Lugoj va fi gata in 2018!

De Marcel Hoster
5Comentarii
Ministerul Fondurilor Europene: autostrada Timisoara – Lugoj va fi gata in 2018!
© TION: Ministerul Fondurilor Europene: autostrada Timisoara – Lugoj va fi gata in 2018!
Estimările conţinute într-un document elaborat de Ministerul Fondurilor Europene referitoare la termenele de finalizare ale loturilor de autostradă aflate în lucru sunt împinse spre anul 2018, indiferent despre care este vorba. Dacă nu aţi ştiut, specialiştii ministerului spun că şi lotul 2 din autostrada Timişoara – Lugoj va fi gata doar în 2018.


Circulaţi deja pe autostrada Timişoara – Lugoj pe întreaga sa lungime? Ei bine, dacă nu ştiaţi, circulaţi pe o autostradă care nu este finalizată. Mai mult, documentele elaborate de Ministerul Fondurilor Europene spun că aceasta va fi gata în … 2018. Exact, peste doi ani! Deschisă circulaţiei cu o zi înainte de Crăciunul anului 2015, cea de a doua bucată a acestei autostrăzi nu este finalizată de constructor. Acesta mai lucra la cele două spaţii de parcare, aflate de o parte şi de alta a tronsonului de drum rapid. Conform estimărilor efectuate de specialiştii ministerului amintit, firma care se ocupă de lucrări va avea nevoie de încă doi ani pentru ca să finalizeze cele două parcări. Este clar pentru oricine că nu va fi aşa, doi ani au durat operaţiunile de realizare a spaţiului carosabil, nicidecum a unor parcări. Pe acest tronson se circulă fără niciun fel de probleme în prezent.

Probabil că la fel se va întâmpla şi cu cele trei loturi ale autostrăzii Lugoj – Deva. Şi pentru acestea estimările ministerului duc termenul final pentru lucrări în 2018. Judecata oamenilor de la minister se bazează pe deja celebra fazare a lucrărilor. Mai mult, în document se mai spune că semnarea contractelor de finanţare pentru cele trei loturi ar urma să aibă loc în trimestrul 4 al anului în curs. Cel mai probabil, lucrările vor fi până atunci mult avansate, iar constructorul nu va ajunge în situaţia în care va sta degeaba, cu utilaje şi oameni blocaţi. Toate cele trei loturi au lucrările realizate până la nivelul de aproximativ 40 de procente. Termenul iniţial pentru finalizarea loturilor era luna iulie a anului în curs.

Alte articole pe aceeași temă:

Primele impresii: lotul 2 al autostrazii Timisoara – Lugoj a preluat sute de autovehicule de pe drumul national5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor