Mingea e la CNI! Terenul de lângă stadion, predat la București pentru viitoarea sală polivalentă a Timișoarei

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
Mingea e la CNI! Terenul de lângă stadion, predat la București pentru viitoarea sală polivalentă a Timișoarei
© foto: arhivă
Epopeea sălii polivalente de 16.000 de locuri continuă. Consilierii locali au predat terenul de lângă stadion către CNI și și-au asumat ca primăria să întrețină investiția vreme de 15 ani. Ce urmează mai departe? Ne spune primarul Nicolae Robu, care așteaptă deschidere și de la PSD.

Lupta pentru viitoarea sală polivalentă a orașului continuă. În vreme ce vicepremierul României, Vasile-Daniel Suciu, spunea recent că proiectul trebuie actualizat și că „documentația propusă de beneficiar în vederea predării amplasamentului destinat construirii sălii polivalente și aprobării indicatorilor tehnico-economici nu este completă pentru niciunul dintre amplasamentele propuse”, la Timișoara s-a pregătit în sfârșit o hotărâre pentru… predarea amplasamentului.

Tion.ro a scris recent despre afirmațiile vicepremierului, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care îi invitase la discuții la București atât pe primarul Nicolae Robu, cât și pe președintele CJ Călin Dobra. Detalii, AICI!

Întrebat recent de reporterul tion.ro dacă a mers totuși la minister să afle noutăți despre proiectul sălii polivalente, Robu a răspuns că… nu a fost chemat. La scurt timp însă, consilierii locali au fost puși să voteze un proiect privind predarea amplasamentului. De altfel, chiar mai-marii de la CNI au cerut emiterea unei astfel de hotărâri.

„CNI a transmis Municipiului Timișoara adresa cu numărul 10335/07.09.2018 (…) prin care comunica drept răspuns la solicitarea Municipiului Timișoara privind realizarea obiectivului de investiții «Construire Sală Polivalentă de 16.000 locuri, str. Aleea FC Ripensia 35-37» că obiectivul a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului «Săli de sport». CNI SA a solicitat în vederea promovării obiectivului în etapele următoare ca beneficiarul să pună la dispoziție o serie de documente, care au fost transmise deja în cursul anului 2018 (…) Totodată, CNI SA a solicitat o hotărâre de consiliu a beneficiarului privind predarea amplasamentului liber de sarcini”, se arată în hotărârea adoptată de aleșii locali în cursul zilei de luni.

Practic, PMT predă cu acte în regulă către CNI terenul de pe FC Ripensia 38, în suprafață de 46.840 mp, dar și terenul de pe FC Ripensia 35, în suprafață de 3.955 mp. Vorbim despre o suprafață totală de 50.795 mp.

Municipalitatea se angajează totodată să pună la punct racordurile la utilități și să mențină destinația obiectivului și să-l întrețină pe o perioadă de minimum 15 ani, după finalizarea lucrărilor.

Robu: Aștept deschidere și de la PSD

Ce e de făcut mai departe? Primarul Nicolae Robu spune că nu a vorbit cu vreun alt oficial despre sala polivalentă, dar „mingea e la CNI”. Mai mult decât atât, edilul-șef spune că așteaptă deschidere și de la președintele Consiliului Județean Timiș, care ar trebui, în viziunea lui, să renunțe la locația de la Giroc pentru construirea sălii polivalente.

„Am predat amplasamentul pentru sala polivalentă către CNI, liber nu numai de sarcini înscrise în CF, ci liber și de obiecte de inventar. Mingea e la CNI, am predat tema de proiectare, nota conceptuală, tot ce trebuie. Noi sprijinim și implicarea CJ în realizarea noului stadion tot prin CNI, că nu CJ îl construiește, la fel cum nu primăria construiește noua sală polivalentă. Noi sprijinim implicarea, e terenul CJ și noi chiar am ajutat să fie în integralitatea sa acel teren pe care se anvizajează să se construiască noul stadion al CJ, pentru că o parte era al primăriei. Noi suntem foarte pozitivi, foarte constructivi, nu amestecăm politica în administrație acolo unde nu își are locul. Și aici nu și-ar fi avut locul politica. Nu colaborăm politic, dar în plan administrativ trebuie să colaborăm, trebuie să susținem reciproc, așa gândesc eu, proiectele bune pentru comunitatea noastră. Aștept să văd deschidere și de la PSD, de la PNL există deschidere”, a explicat Robu pentru tion.ro.

Potrivit declarațiilor vicepremierului Vasile-Daniel Suciu, CNI trebuie să aprobe indicatorii tehnico-economici, însă doar după completarea documentației și actualizarea proiectului tip al obiectivului.

Sala polivalentă de 16.000 de locuri a Timișoarei, care va fi construită de Compania Națională de Investiții, a constituit multă vreme un subiect de dispută între primarul Timișoarei și liderul CJ Timiș. Dacă Robu vrea să se realizeze sala polivalentă lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”, Dobra o vrea la Giroc.

Articole pe aceeași temă:

Sala polivalentă a Timișoarei via CNI e tot în aer, recunoaște vicepremierul României1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor