Sala polivalentă a Timișoarei via CNI e tot în aer, recunoaște vicepremierul României

De Roxana Deaconescu
3Comentarii
Sala polivalentă a Timișoarei via CNI e tot în aer, recunoaște vicepremierul României
© foto: arhivă
Este din ce în ce mai greu de crezut că vom avea în 2021, an în care Timișoara este Capitală Culturală Europeană, o sală polivalentă pentru marile evenimente. Mai-marii de la București spun că documentația este incompletă pentru toate amplasamentele propuse, fie că este vorba despre cele ale consiliului județean, fie că este vorba despre cele ale primăriei.

Deputatul de Timiș Marilen Pirtea a cerut lămuriri de la vicepremierul României cu privire la planurile Companiei Naționale de Investiții de a construi o sală polivalentă pentru Timișoara, despre care se discută în van deja de câțiva ani buni.

Vă reamintim, reprezentanții Primăriei Timișoara și cei ai Consiliului Județean Timiș au dus o adevărată „luptă” privind terenul pe care să fie ridicată această sală, iar CNI le-a cerut să se pună de acord. Există mai multe locații pentru construirea sălii polivalente, dar documentația este incompletă pentru toate.

„A trecut un an de când avem această abordare, de a avea sala prin CNI, avem o vizită pe teren a celor de la CNI și în acest moment, în urma unei interpelări făcute de mine către vicepremier și ministrul Dezvoltării, mi se spune că documentația nu este completă, ca atare nu s-a avansat absolut nimic pentru a calcula indicatorii de atribuire a banilor și de a prinde contur această sală atât de necesară Timișoarei, mai ales în perspectiva anului 2021. Spun asta pentru că pe același program sunt deja date în folosință două investiții realizate de către CNI: complex Otopeni și stadion Târgu Jiu”, a spus, joi, parlamentarul liberal.

Pirtea a cerut mai exact de la viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să transmită dacă a fost stabilit amplasamentul pentru proiectul de realizare a sălii polivalente din Timișoara.

„Obiectivul de investiție se realizează după un proiect tip care necesită actualizare. De asemenea, precizăm faptul că toate amplasamentele propuse de beneficiar au fost introduse pe lista sinteză a subprogramului Săli sport. (…) documentația depusă până în prezent de către beneficiar, în vederea predării amplasamentului destinat construirii sălii polivalente și aprobării indicatorilor tehnico-economici nu este completă pentru niciunul dintre amplasamentele propuse, drept urmare CNI nu a luat nicio decizie cu privire la amplasamentul obiectivului de investiții. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții se poate realiza doar după completarea documentației și actualizarea proiectului tip de către CNI”, se arată în răspunsul semnat de vicepremierul Vasile-Daniel Suciu.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice mai spune că finanțarea se va realiza prin Programul național de construcții de interes public sau social al CNI.

Răspunsul vicepremierului către Marilen Pirtea este înregistrat la cabinet în 31 mai. Cu ceva timp înainte, mai exact în 22 mai, Vasile-Daniel Suciu spunea, la Timișoara, că îi așteaptă într-o săptămână la minister atât pe Nicolae Robu, cât și pe Călin Dobra, pentru a tranșa subiectul sălii polivalente.

Sala polivalentă de 16.000 de locuri a Timișoarei, care va fi construită de Compania Națională de Investiții, a constituit multă vreme un subiect de dispută între primarul Timișoarei și liderul CJ Timiș. Dacă Robu vrea să se realizeze sala polivalentă lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”, Dobra o vrea la Giroc.

Articole pe aceeași temă:

Robu și Dobra, chemați la București pentru sala polivalentă. Vicepremier: Nu v-ați săturat cumva de acest ping-pong?3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor