Mii de timisoreni au descoperit ce se produce la Continental Automotive, in cadrul evenimentului ContiShowOff

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Mii de timisoreni au descoperit ce se produce la Continental Automotive, in cadrul evenimentului ContiShowOff
ADVERTORIAL. Câteva mii de timişoreni, în mare parte angajaţi din cadrul companiei Continental Automotive, împreună cu familiile lor, au decis să-şi petreacă ziua de sâmbătă, la sediul societăţii, din Calea Buziaşului. Aici a avut loc ContiShowOff, o acţiune menită să arate publicului ce se produce de către cunoscuta companie din domeniul automotive în cadrul unităţii high-tech din capitala Banatului.

Vizitarea facilităţilor de producţie, a birourilor, test-drive cu autoturisme care încorporează tehnologiile obţinute şi produse la Continental, toate au fost puncte extrem de interesante şi atrăgătoare pentru aproximativ 3.000 de persoane care au au vizitat sâmbătă, între orele 10 şi 16, sediul din Timișoara al Continental Automotive România, cu ocazia evenimentului intitulat ContiShowOff.

La eveniment au participat persoane care s-au înscris online, angajații, dar și membri ai familiei sau prieteni care au venit să vadă locul unde muncesc aceștia, iar activitățile organizate cu această ocazie i-au făcut să vină în număr mare. Mașini dotate cu echipamente și tehnologii la care compania germană lucrează în România le-au fost prezentate vizitatorilor, iar conferințele scurte, vizitele în fabrica de componente electronice și în centrul de inginerie, dar și multe activități distractive pentru copii au fost atracțiile zilei în rândul celor care au vrut să afle mai multe despre compania Continental.

ContiShowOff a adus în faţa vizitatorilor maşini care operează cu cele mai performante tehnologii create de echipa din România, sesiuni de test drive cu cele mai noi modele de maşini oferite de dealerii a numeoase mărci auto, din Timişoara, vizite la liniile de producţie (adevărate laboratoare de producţie, în care accesul se face numai purtând halate speciale, cu proprietăţi antistatice) şi multe activităţi pentru cei mici. Vizitatorii au putut afla cum sunt testate prototipuri dezvoltate la Timişoara. De asemenea, pozițiile de angajare deschise în cadurl companiei le-au fost prezentate celor interesați.

La eveniment, Horia Colibășanu, Coralia Sulea, Ian Peatey, Corneliu Birtok-Băneasa și Moise Guran le-au vorbit vizitatorilor, în cadrul unor conferințe scurte, despre diverse teme, de la dezvoltare personală până la domeniul automotive.

„Am venit la Continental pentru a verifica o ipoteză, un scenariu pozitiv pe care sper din suflet să intrăm, pentru că avem toate ingredientele necesare. De prin anii ‘60, Germania s-a recreat ca națiune, în jurul industriei auto. Era și atunci, cum e și azi, o industrie integratoare, generatoare de locuri de muncă directe și indirecte, generatoare de prosperitate. Auto-nation este conceptul ce a făcut din Germania țara pe care o știm azi. Acum, în 2015 nu mai putem recrea întocmai acel model și nici nu ar fi potrivit, e o altă epocă. Este epoca inteligenței, a calculatorului. Iar România are cei mai mulți informaticieni la mia de locuitori UE. Cum ar fi un scenariu în care noi să devenim informatic-nation? Eu cred în asta“, a declarat Moise Guran.

„ContiShowOff este un eveniment prin care am reușit să prezentăm, cu succes, tehnologiile de ultimă generație cu care lucrăm, produsele și echipamentele pe care le producem aici și soluțiile inovative pe care echipa noastră de peste 4500 de ingineri le creează. Calitatea produselor noastre este motivul pentru care suntem recunoscuți la nivel internațional. ContiShowOff a fost pentru noi şi o oportunitate să provocăm profesioniştii în automotive să descopere la noi ocazia de a-şi pune în aplicare și dezvolta ideile despre noile tendinţe din lumea automotive“, a explicat Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental în România.

Conducătorul companiei consideră evenimentul un succes şi spune că asemenea acţiuni vor mai avea loc.

„Noi am dorit un eveniment la care angajaţii să vină cu partenerii de viaţă, cu copiii care să vadă unde lucrează şi ce face mama şi tata la lucru. Sunt câteva mii de oameni care au venit, apreciez că evenimentul a fost un real succes şi, cu siguranţă, vom repeta acest eveniment”, a mai spus Christian von Albrichsfeld.

Până la sfârşitul anului 2014, Continental a investit circa 1 miliard de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.

Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15 000 de angajaţi și își va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în România.
Regulament de plasare a anunturilor