Microsoft Word va îmbunătăți scrierea, folosind inteligența artificială

De Raoul Jurchela
Microsoft Word va îmbunătăți scrierea, folosind inteligența artificială
© foto: Pixabay
O nouă funcție în Microsoft Word urmărește să îmbunătățească scrierea, dincolo de corecțiile gramaticale obișnuite.

Folosind inteligența artificială, Ideas va sugera rescrieri pentru propozițiile formulate greșit, precum și modificări ca să asigure utilizatorul că limbajul ține cont inclusiv de gen. De asemenea, va sugera sinonime și fraze alternative, pentru a face scrierea mai concisă. Caracteristica va fi bazată pe cloud și inițial va fi disponibilă doar pentru utilizatorii Word Online. O versiune de testare a funcției Ideas va intra live în iunie, devenind disponibilă la nivel mai larg în toamnă. Aceasta a fost anunțată la conferința dezvoltatorilor Microsoft Build, desfășurată în Seattle.

Într-un blog post în care explică modificările, Microsoft a anunțat: „Scrierea necesită un strop de creativitate umană. Inteligența artificială nu poate face acest lucru pentru noi de una singură, cel puțin nu foarte bine. Însă inteligența artificială poate – și deja face acest lucru – să ne ajute să facem lucruri precum să ne asigurăm că scriem corect cuvintele și folosim gramatica corect. Deoarece inteligența artificială din aceste produse devine din ce în ce mai sofisticată, ne ajută să facem mai mult decât să identificăm cuvinte scrise greșit”.

Rivalul Google a anunțat recent propriul instrument de scriere bazat pe inteligență artificială pentru Google Docs, despre care a promis că va fi mai mult decât un instrument de verificare a gramaticii, fiind capabil să detecteze „nuanțele” limbii. Scriitorul și expertul în inteligență artificială Calum Chace a declarat că, în opinia sa, dezvoltarea inteligenței artificiale în sfera scrierii ar „putea fi un lucru bun”.

„A început cu textul predictiv și următoarea evoluție va aduce modificări ale propozițiilor, iar apoi ale paragrafelor. Nu cred că inteligența artificială va înlocui, însă, creativitatea umană”, a spus Chase.

SURSA: smartnews.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor