Mesajul pentru 1000 de tineri liberali, la Timisoara: Like-urile si share-urile nu ajuta in cariera politica

De Bogdan Marta
1Comentariu
Mesajul pentru 1000 de tineri liberali, la Timisoara: Like-urile si share-urile nu ajuta in cariera politica
© TION: Mesajul pentru 1000 de tineri liberali, la Timisoara: Like-urile si share-urile nu ajuta in cariera politica
Peste 1000 de tineri din tot județul s-au întâlnit la Timișoara, în acest sfârșit de săptămână, la primul consiliu de coordonare al Tineretului Național Liberal după fuziunea dintre PNL și PDL. Cei doi copreședinți ai structurii de partid, Nicu Bitea și Liviu Cocean i-au îndemnat pe cei prezenți să „pună osul” și să se implice în viața comunității din care fac parte și nu doar să stea pe margine și să dea like-uri și share-uri pe Facebook.

În timpul întâlnirii, cei doi copreședinți au prezentat raportul de activitate și proiectele pentru perioada următoare. În opinia lui Nicu Bitea, cine nu se implică în viața comunității și nu încearcă să o schimbe, nu are dreptul să critice.

„În România sunt tineri impresionanți, tineri cu minte, cu performanțe, cu resurse și cu putere, care nu ajung niciodată în locurile de unde chiar ar putea schimba lucrurile. Și cauza pentru care nu ajung acolo e, de cele mai multe ori, din vina lor! Pentru că nu-și asumă implicarea în viața comunității. Cine nu încearcă să schimbe ceva, nu are dreptul să vorbească. Pentru că e ușor să stai pe margine și să dai soluții (și like-uri și share-uri), dar este infinit mai greu să pui osul. E un îndemn pentru toți tinerii care vor o țară „ca afară” să înțeleagă că doar ei o pot construi. Am înțeles că dacă nu investim, în primul rând, în calitatea oamenilor din organizația noastră, vom conta pe termen scurt. Sau nu vom conta deloc. Eventual reușim să promovăm niște oameni. Însa vom face rău unei generații. Blamul și critica sunt sunt pentru oameni slabi. Ele nu sunt valoroase doar dacă sunt acompaniate de acțiune. Iar acțiunea trebuie să fie focusata pe pregătire. De aceea, în perioada care urmează, asta vom face și noi, și vă propun ca și plan de acțiune pentru TNL începerea sesiunilor de pregătire a tinerilor care vor sa se implice”, a susținut, în discursul său, Bitea.

La rândul său, Liviu Cocean a afirmat că mult mai important decât oi echipă unită este scopul acesteia și dezvoltarea ei.

„Am înțeles că nu este de ajuns să ai o echipă unită. Ce contează cu adevarat este ceea ce îi unește pe oameni și atunci a venit întrebarea firească: ce îi unește pe tinerii din TNL? Ce îi unește pe oamenii din echipa pe care tu o conduci? Ce ne unește pe noi reprezintă spiritul unei echipe. Iar tendința naturală a oricărui grup este să consolideze din ce în ce mai mult acest spirit. Și am înțeles cel mai important lucru: o echipă unită, dar neperformantă, nu are nici scop și nici sens. Singurul element care consolidează cu adevarat un grup de oameni este atingerea scopului pentru care acei oameni se află acolo. Cine dorește să aibă o echipă unită investește în creșterea performanței oamenilor. Investește în dezvoltarea lor, pentru ca oamenii să facă treabă bună. Așa au apărut școlile politice, la nivelul la care am reușit să le aducem și, zic eu, e un nivel performant. Cine-și ajută oamenii să obțina rezultate – îi unește. Și consider că am reușit acest lucru peste tot unde am acționat ca echipă, în fiecare moment important al vieții de partid”, a spus Cocean.

La întâlnire au fost prezenți și cei doi copreședinți de la nivel național ai TNL, Sorin Moldovan și Costel Alex, care i-au îndemnat pe tineri să se pregătească pentru o reformă reală a partidelor și a clasei politice actuale.

Discursuri au ținut și primarii tineri din PNL Timiș – Raul Cozarov și Alin Nica -, dar și rectorul UVT Marilen Pirtea.

În sală a fost prezentă și conducerea PNL Timiș, iar cei doi copreședinti – Nicolae Robu și Dan Popa – au avut discursuri de susținere.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor