Masinile parcate neregulamentar pe strazile Timisoarei vor putea fi ridicate si noaptea

De A.S.
22Comentarii
Masinile parcate neregulamentar pe strazile Timisoarei vor putea fi ridicate si noaptea
Dacă prin hotărârea Consiliului Local Timişoara prin care a fost aprobată delegarea gestiunii serviciului de ridicare, respectiv blocare a autovehiculelor parcate neregulamentar şi a celor fără stăpân sau abandonate către societatea Drumuri Municipale s-a stabilit, la începutul anului, că aceste activităţi se vor desfăşura până la ora 17:00, acum autorităţile locale vor să modifice programul. Vor să se poată ridica maşini inclusiv noaptea şi în zilele de weekend în situaţii de urgenţă. Este vorba de ridicările care se fac cu Poliţia Rutieră.

Consiliul Local Timişoara a adoptat, la începutul acestui an, o hotărâre care prevede delegarea gestiunii serviciului de ridicări şi blocări auto, de transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor parcate neregulamentar şi a celor fără stăpân sau abandonate, prin atribuire directă, către societatea Drumuri Municipale (SDM), pentru o perioadă de 5 ani. Un consilier local, Simion Moşiu, a venit atunci cu idee ca operatorul să-şi desfăşoare activitatea între orele 08.00-17.00, în condiţiile în care programul propus iniţial pentru activităţile de blocări – ridicări era de luni până vineri în intervalul orar 08.00-20.00. Amendamentul lui Moşiu a fost aprobat.

Reprezentanţii municipalităţii propun acum modificarea acelei hotărâri, practic modificarea şi completarea contractului de delegare de gestiune.

Printr-un nou proiect de hotărâre se propune ca activităţile de blocare şi/sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor oprite/ staţionate neregulamentar şi a vehiculelor abandonate şi fără stăpân să se desfăşoare în intervalul orar 08.00-20.00, de luni până vineri. De asemenea, o altă prevedere cuprinsă în noul proiect este ca în situaţii de urgenţă, când se impune o intervenţie rapidă, să poată fi ridicate autovehicule non-stop, de luni până duminică.

„Potrivit art. 64 alin. (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, modificată şi completată, Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz. Având în vedere faptul că majoritatea conducătorilor auto, pentru care s-a dispus măsura ridicării, solicită eliberarea vehiculelor după ora 17.00, se impune modificarea programului de desfăşurare a activităţilor de blocare-ridicare până la ora 20.00. De asemenea, Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor care blochează căile de acces, liniile mijloacelor de transport în comun, staţiile mijloacelor de transport în comun, etc., în cazuri de maximă urgenţă, astfel se impune completarea programului de desfăşurare a activităţilor de ridicare de la ora 0-24 numai pentru situaţiile de intervenţie rapidă”, motivează reprezentanţii primăriei.

Este vorba despre activităţile de ridicare pe care SDM le desfăşoară prin protocolul de colaborare cu Poliţia Timiş, precum şi de maşinile abandonate şi fără stăpân care sunt ridicate cu Poliţia Locală, şi nu despre blocările în regim TimPark.

Aleşii locali vor avea ultimul cuvânt de spus.

Articole pe aceeaşi temă:

SDM se va ocupa de ridicari auto pe 5 ani, dar primaria va incasa 15% din venituri

 22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor