Marsul pentru viata prin Timisoara. Manifestare impotriva avortului

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
71Comentarii
Marsul pentru viata prin Timisoara. Manifestare impotriva avortului
© Tion: Marsul pentru viata prin Timisoara. Manifestare impotriva avortului
Marșul pentru viață a început la Timișoara. Oamenii s-au strâns deja în Parcul Carmen Sylva, în fața Bisericii „Sf. Maria Regina Păcii”, urmând să plece pe un traseu prin oraș, cu opriri la Catedrala Mitropolitană și Prefectura Timiș.

La Timișoara, ,,Marşul pentru viaţă” are loc sâmbătă, 24 martie. Cei care participă la marș s-au adunat în Parcul Carmen Sylva, urmând ca de aici să plece spre Catedrala Mitropolitană, apoi spre Prefectură. „Viața nenăscută reprezintă viitorul unei națiuni. Veniți s-o protejăm” este sintagma sub care se desfășoară acțiunea în acest an.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre inițiativele civice prin care se luptă împotriva avortului. În România, în perioada 1958 – 2014, s-au efectuat peste 22.638.755 de avorturi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

„Legea avortului este motorul practicii pruncuciderii într-o țară, ea este cea care pervertește mentalitățile și camuflează crima într-un așa-zis drept al femeii. Face parte din strategia promotorilor avortului să publice cifre exagerate despre mortalitatea maternală la avort și despre răspândirea avortului în condițiile ilegalității acestuia – ceea ce știm din mărturia dr.-ului Bernard Nathanson, unul din cei mai mari avorționiști ai lumii, convertit la credință”, transmite Ioan Chișărău, de la Asociația „Darul Vieții” din Timișoara, organizator al marșului, alături de alte culte creștine.

În Timișoara, Marșul este organizat de culte creștine și organizațiile pro-viață și pro-familie.

Manifestanții s-a prezentat la marș cu pancarte pe care scrie „Vreau să trăiesc”, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, „Ai inimă, spune nu avortului”, „Salvați copiii!”, sau „Femeile merită mai mult decât avortul”.

Spre deosebire de anul trecut, la startul marșului din acest an s-au prezentat mai puțini manifestanți, însă organizatorii protestului au precizat că se vor alătura mai mulți participanți la marș în momentul în care acesta va ajunge la Catedrala Mitropolitană.

UPDATE. Manifestanții au ajuns la Catedrala Mitropolitană

Participanții la „Marșul pentru viață”, care s-au întâlnit în Parcul Carmen Sylva, în fața Bisericii „Sf. Maria Regina Păcii”, au plecat în marș pe străzile orașului, ajungând la primul popas, Catedrala Mitropolitană. Aici s-au alăturat manifestației și alți protestatari anti-avort. Marșul continuă, următoarea oprire fiind în fața Prefecturii Timiș.

„Darul vieții nu ni l-am făcut noi unii altora, ni l-a dăruit Dumnezeu. Și dacă Dumnezeu ni l-a dăruit, noi avem misiunea sfântă de a-l apăra și de a-l transmite mai departe milioanelor de credincioși care vin după noi. 22 de milioane de copii nu s-au bucurat de creația lui Dumnezeu și li s-a întrerupt în mod brutal viața.Din 1950 și până acum, în România, 50 de milioane de ființe nu au venit pe lume, datorită intervenției criminale a omului. Să ne ajute bunul Dumnezeu să fim uniți în rugăciune, să fim uniți în credință să ne manifestăm, să ne rugăm bunului Dumnezeu ca să ocrotească viața pe pământ”, a declarat preotul paroh Ionel Popescu, Parohia Iosefin.

UPDATE 2. „Marșul pentru viață” a ajuns în fața Prefecturii Timiș

Manifestanții au ajuns, în marș, în fața Prefecturii Timiș. Acolo au cântat și le-au transmis guvernaților mesajul lor anti-avort.

UPDATE 3. Manifestatia s-a incheiat fără incidente

„Marșul pentru viață” din urbea de pe Bega s-a încheiat în fața Prefecturii Timiș, fără a se fi înregistrat incidente.71Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor