Mancaruri alese si mii de galuste cu prune la Cupa Banatului

De George Morgan
Reactualizat la:
2Comentarii
Cupa Bnatului la gatit
Cupa Bnatului la gatit
Cea mai mare competiţie culinară din vestul ţării, Cupa Banatului, a continuat duminică la Timişoara. Cei mai buni bucătari şi cofetari şi-au dovedit măiestria în Parcul Rozelor. Timişorenii i-au putut admira la treabă şi au putut savura grătare, mici, frigărui, purceluşi la proţap, gulaş, gogoşi, colaci secuieşti şi găluşte cu prune de la uica Mihai, care şi-a propus să doboare recordul de gomboţi preparaţi în două zile.

Pentru doborârea recordului, uica Mihai a avut nevoie de 200 de kilograme de cartofi, 100 kg de făina, 40 kg de gris, 40 kg de zahăr, 180 kg de prune, un sfert de kilogram de scorţişoară şi 24 de litri de ulei.

Dacă sâmbătă, în prima zi a Cupei Banatului, numărul găluştelor era 1.000, ziua de duminică a fost mult mai productivă. Uica Mihai menţiona că numărul gomboţilor a ajuns la 4.000 spre orele serii, intenţia lui fiind să se oprească la 5.000 de găluşte cu prune. Deşi prezenţi în număr mic la eveniment, timişorenii s-au înghesuit să cumpere găluşte cu prune date prin pesmet şi scorţisoară de la uica.

Pe scena Teatrului de vară din Parcul Rozelor, mai multe echipe de bucătari au gătit pe baza unor ingrediente primite de la organizatori, fără să ştie dinainte care sunt acestea. Cu ingredientele primite, maeştrii au preparat fel de fel de mâncăruri. Fiecare participant a trebuit să facă două platouri identice, unul pentru juriu şi unul pentru public. Fiecare platou trebuia să aibă acelaşi gramaj şi a fost notat în funcţie de aspect, respectarea gramajului şi binenţeles gustul felului de mâncare.

Bucătarii au fost notaţi de membrii juriului, format din Virgil Tamaş, Ştefan Bercea, Adrian Stoica şi Constantin Ungureanu.



2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor