Mai multe piete din Timisoara functioneaza fara autorizatie… cu stiinta primariei

Reactualizat la:
7Comentarii
Mai multe piete din Timisoara functioneaza fara autorizatie… cu stiinta primariei
  Scris de A. Strugariu – Dacă primarul Timişoarei, Nicolae Robu, declara recent că multe dintre societăţile comerciale din oraş funcţionează fără autorizaţie de la primărie şi că nu are de gând să tolereze acest lucru, ba chiar că agenţii economici vor fi amendaţi până înţeleg să intre în legalitate, viceprimarul Traian Stoia a dezvăluit că nici pieţele agroalimentare nu stau prea bine la acest capitol. Stoia spune că patru pieţe din oraş nu au autorizaţii de funcţionare. Şeful de la Pieţe susţine că doar două!

„O problemă care se află în lucru şi în preocupările noastre este faptul că pieţele Timişoarei, care intră în patrimoniul oraşului, nu au autorizaţii de funcţionare pe varii motive. Pieţele Doina, Dacia, Mehala şi Bălcescu se află în această situaţie. Lucrurile sunt puţin ciudate având în vedere că pieţele acestea funcţionează, sub imperiul că nu vor fi amendate sau închise de către Primărie. O să vedem ce măsuri trebuiesc luate pentru ca în cel mai scurt timp să se intre în legalitate”, a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.

Întrebat cum este posibil ca pieţele respective să funcţioneze fără autorizaţie, edilul a explicat că pentru autorizare… trebuie îndeplinite anumite condiţii.

„În momentul în care vrei să obţii autorizaţia de funcţionare trebuie să îndeplineşti o serie de condiţii, între care şi să ai dotările necesare. Toate dotările necesare. Or, le lipseşte ceva… acum nu ştiu toate detaliile la fiecare piaţă în parte, dar voi vorbi cu domnul Ştefan (n.r. – directorul SC Pieţe SA, Victor Ştefan) şi probabil vom clarifica la începutul săptămânii viitoare această situaţie”, a completat Stoia.

Directorul SC Pieţe SA, societatea care administrează pieţele din oraş, având ca acţionar unic Consiliul Local Timişoara, îl contrazice pe viceprimarul Traian Stoia şi spune că doar două dintre pieţe ar funcţiona fără autorizaţie.

„La pieţele din Mehala şi Bălcescu sunt probleme pentru că avem procese pentru terenurile pe care sunt amplasate. Problema este la Primărie, ei ar fi trebuit să se ocupe să rezolve intabularea, noi avem pieţele în concesiune de la Primărie… La pieţele Dacia şi Doina nu sunt probleme”, susţine şeful de la Pieţe, Victor Ştefan.

Reprezentanţii municipalităţii anunţă că vor iniţia demersurile pentru intrarea în legalitate, deşi unele situaţii sunt destul de complicate, având în vedere că în cazul Pieţei Mehala, de exemplu, s-a pus în discuţie găsirea unui nou amplasament pentru piaţă, după ce terenul pe care se află cea de acum a ajuns să fie retrocedat în timpul administraţiei Ciuhandu.

SC Pieţe SA Timişoara are în administrare 11 pieţe.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor