Mai multe organizatii timisorene din mediul de afaceri au decis sa se asocieze in cadrul unui parteneriat

De Marcel Hoster
Mai multe organizatii timisorene din mediul de afaceri au decis sa se asocieze in cadrul unui parteneriat
La iniţiativa unei organizaţii patronale naţionale, mai multe asociaţii ale mediului de afaceri din Timiş au semnat un protocol de colaborare. Cele şapte organizaţii semnatare ale înţelegerii au convenit să se susţină reciproc şi să facă schimb de informaţii pentru o mai bună susţinere a mediului de afaceri local, dar şi să participe la luarea deciziilor autorităţilor publice atunci când vine vorba despre problemele care afectează mediul de business.

Șapte organizaţii locale din Timişoara au devenit partenere în cadrul unui acord propus de Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR), cu susţinerea Camerei de Comerț și Industrie a României, a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii şi a Uniunii Generale a Industriașilor din România. Înţelegeri similare au fost semnate în judeţele Bihor, Cluj, Dolj şi acum în Timiș. Șapte organizații patronale și asociații profesionale au semnat înţelegerea: Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR) Timiș, Confederația Patronală din Industria României (CONPIROM) Timiș, Clusterul român de susţinere a energiei (ROSENC), APP Cluster, Asociația Profesională pentru Securitatea și Sănătatea Muncii Timișoara şi Uniunea Județeană a Societăților Cooperative Meșteșugărești Timiș (UJ-SCOM).

„S-a întâmplat, în sfârșit, să aveți înțelepciunea de a găsi formula prin care, în mod unitar, mediul de afaceri din Timiș să reprezinte interesele firmelor din județ, pe câteva direcții importante. Consiliul Județean va fi un partener deschis și cooperant pentru dumneavoastră, cei ce reprezentați interesele mediului de afaceri”, a declarat președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, la semnarea Acordului de Parteneriat.

Prin acest acord, părţile îşi propun stabilirea de comun acord a unor direcții comune pe care să le urmeze pentru a eficientiza sprijinul acordat firmelor private din județul Timiș şi informarea reciprocă cu privire la acțiunile de interes județean, pe care urmează să le organizeze fiecare dintre semnatarii acestui acord. Mai mult, noii parteneri au decis desemnarea unor persoane care să participe la discuţiile consiliului local Timişoara şi ale Consiliului Judeţean Timiş atunci când se iau decizii legate de mediul de afaceri.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !