Mai multe firme timișene au primit Trofeul Virtual Power Plant pentru implicarea lor în programe de eficiență energetică

De A.M.
Mai multe firme timișene au primit Trofeul Virtual Power Plant pentru implicarea lor în programe de eficiență energetică
© foto: Pixabay
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, partener oficial în România al Programului Climate KIC, a acordat, în cadrul Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, Trofeul Virtual Power Plant unui număr de 19 firme timișene, pentru implicarea acestora în programe de eficiență energetică.

CCIAT, partener oficial în România al Programului Climate KIC, alături de Societatea Maghiară de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd (M16), a premiat 19 firme timișene cu Trofeul Virtual Power Plant, în cadrul Galei Excelenței în Afaceri.

Premiile au fost înmânate de Dr. Mezosi Balazs, Directorul General al Societății Maghiare de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd. (MI6), și de Cristina Bădulescu, coordonator al Programului Climate KIC în cadrul CCIA Timiș.

Programul Virtual Power Plant – sau VPPP – este un program de eficiență energetică, înființat în anul 2011 în Ungaria și testat printr-un proiect pilot în județul Timiș. La doar 6 luni de la implementare, toate obiectivele și acțiunile propuse au fost realizate cu succes, în termenele prevăzute.

Prin VPPP s-au realizat proiecte în valoare de 10 milioane de euro destinate sprijinirii politicii guvernamentale privind eficiența energetică și energia regenerabilă, printre aceste proiecte numărându-se și construcția celei mai mari centrale electrice din Ungaria. Scopul acestei centrale electrice virtuale este de a oferi vizibilitate proiectelor care au ca rezultat scăderea consumului de energie, motivându-i totodată pe consumatori să găsească modalități prin care să își îndeplinească activitățile zilnice cu un nivel mai redus de energie.

În acest program s-au implicat mari companii precum Audi, Opel, Continental, Honeywell, GE sau T-Systems.

Prin Programul Climate KIC, cu sprijinul CCIA Timiș, managerii de programe se extind în România unde colaborează cu profesioniști locali din domeniul eficienței energetice ca auditori externi. Pe viitor, programul își propune formarea unei comunități internaționale care să susțină și să pună în aplicare obiectivele comune.

Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor