Mai asteptam doi ani si jumatate pana la finalizarea salii polivalente a Universitatii Politehnica Timisoara

De Marcel Hoster
6Comentarii
Mai asteptam doi ani si jumatate pana la finalizarea salii polivalente a Universitatii Politehnica Timisoara
© foto: arhiva
Sala Polivalentă de sport pe care o ridică Universitatea Politehnica și Primăria Timișoara este cu un pas mai aproape de realizare. Guvernul a inclus proiectul de reaprobare a indicatorilor tehnico-economici ai investiției care este momentan blocată, iar până la finalizarea lucrării mai avem de așteptat 31 de luni!

Dacă la sală polivalentă adevărată timișorenii doar visează deocamdată, pentru cea care ar trebui să înlocuiască bătrâna „Constantin Jude” s-a făcut un prim pas spre finalizarea investiției. Mai precis, proiectul de hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului a fost inclus pe lista celor care vor fi dezbătute de Guvernul României în ședința de miercuri. Beneficiarul investiției este Universitatea Politehnica Timișoara, chiar dacă la inițiativă s-a alăturat și primăria, iar UPT este în subordinea Ministerului Educației.

Conform proiectului, sala polivalentă cu 2.500 de locuri ridicată pe strada Podeanu, lângă Baza 2 a UPT, va fi construită din banii universității, din bani în completare de la bugetul de stat, dar și din alte surse legale. Valoarea totală a investiției a fost estimată la 44,112 milioane de lei, iar suma necesară în acest moment pentru finalizarea investiției depășește 21 de milioane de lei. Proiectul prevede alocarea în primul an a șapte milioane de lei, la fel ca și în cel de-al doilea an, pentru ca restul de puțin peste șapte milioane de lei să fie alocați în cel de-al treilea an. Pentru a putea asista la spectacole sportive sau muzicale în viitoarea sală, timișorenii vor mai avea de așteptat 31 de luni, mai spune proiectul.

„Finanțarea obiectivului de investiții se face din veniturile proprii ale Universității Politehnica Timișoara și în completare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, se spune în finalul proiectului de hotărâre.

Fără a se aproba această hotărâre nu puteau fi reluate lucrările la sala respectivă. Fostul antreprenor general, aflat în insolvență, a fost „concediat”, fiind necesară găsirea unuia nou. Acolo lucrările sunt blocate de mult timp, construcția nu a fost închisă și o bună parte din ceea ce s-a realizat a fost deja afectată de situația meteo.

Consiliul Local Timișoara s-a asociat cu Universitatea Politehnica în primăvara anului 2013, când municipalitatea s-a angajat să pună jumătate din banii necesari finalizării investiției, urmând să devină co-proprietară. S-au alocat așadar 3,3 milioane de euro de la bugetul local pentru noua sală polivalentă a orașului, valoarea totală a investiției fiind de 29,9 milioane de lei, adică 6,7 milioane de euro.

Inițial, sala polivalentă ar fi trebuit construită cu 2.200 de locuri, dar apoi s-a vorbit despre extinderea ei la 2.500.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor