Lumina si rugi scrise, la Manastirea din Partos

De S.P.D.
Lumina si rugi scrise, la Manastirea din Partos
Sute de credincioşi au primit de la stareţul Varlaam vestea plină de bucurie a Învierii lui Christos, la slujba de la miezul nopţii a Mănăstirii Sf. Iosif cel Nou de la Partoş.

Printre cei care se aventurează, an de an, pe drumul plin de hârtoape către micul sat timişean Partoş pentru a participa la slujba pascală a mănăstirii păstorite de ieromonahul Varlaam Almăjanu se află, alături de oamenii din parohie şi din comunităţile învecinate, pelerini sosiţi din felurite colţuri ale ţării şi din străinătate, credincioşi din Basarabia, Bucovina, din Voivodina sau români stabiliţi în occident. Cu toţii au luat Lumină din Lumină şi s-au rugat plini de nădejde, în atmosfera aparte, de curăţenie sufletească, simplitate şi linişte, unde puterea duhovnicească a părintelui stareţ pare sa încălzească zidurile albe ale lăcaşului şi inimile celor ce trec pragul mănăstirii. Credincioşii au aşezat cu evlavie candele aprinse şi flori pe lespedea Sf. Iosif cel Nou, mulţi dintre ei scriindu-şi rugile şi cuvintele de mulţumire către Domnul în caietul deschis pentru asta, în vechea biserică.

Aflata la 57 de km depărtare de Timişoara, Mănăstirea din satul Partoş îşi are biserica zidită în anul 1750. O icoana cu chipul Sfântului Iosif, pictată în 1782 la dorinţa protopopului Ioan Suboni se mai păstrează şi azi în vechiul lăcaş. Prima atestare documentară a aşezământului monahicesc de la Partoş datează din 1571.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !