Lucrari de 5 milioane de euro in Soarelui si Buziasului: 950 de locuri de parcare si o noua piateta

De A. Strugariu
24Comentarii
Lucrari de 5 milioane de euro in Soarelui si Buziasului: 950 de locuri de parcare si o noua piateta
Cartierul Soarelui din Timişoara şi zona Calea Buziaşului intră în reabilitare. Vor fi refăcute drumurile şi trotuarele, vor fi reamenajate spaţiile verzi şi vor fi amenajate nu mai puţin de 950 de noi locuri de parcare în cele două zone, potrivit reprezentanţilor primăriei. În Soarelui ar urma să apară şi o nouă piaţetă, în faţa Şcolii nr. 30. Lucrările vor costa aproape 5,2 milioane de euro, anunţă autorităţile locale.

Reabilitarea generală va începe cu zona Soarelui, cartierul în care locuieşte chiar primarul Nicolae Robu. De altfel, edilul i-a şi avertizat pe cei care se vor ocupa de lucrări că… stă pe aproape, luni, când a fost predat amplasamentul, lucrările propriu-zise urmând să înceapă în această săptămână, potrivit oficialilor municipalităţii.
„Am demarat un proiect de reabilitare generală, complexă, a cartierelor, cartierul Soarelui şi Calea Buziaşului. Proiectul a fost finalizat şi acum suntem în momentul în care demarăm lucrările efective. Am mai făcut anumite lucrări de cosmetizare, dar acum începem acest set complex de lucrări, care vizează reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, a spaţiilor verzi şi locurilor de parcare. În cadrul acestui proiect complex vor fi şi anumite transformări radicale ale zonei, aici (n.r. – în faţa Şcolii Generale nr. 30) vom realiza o piaţetă. Nu vom mai avea o stradă propriu-zisă care să traverseze acest loc, vom avea locuri de parcare, tot acest sit va fi o piaţetă (…) Şi în Calea Buziaşului lucrările sunt complexe (…) Acolo unde se potriveşte, în ambele cartiere, vom face şi piste de biciclete. În Calea Buziaşului vom da drumul şi unui proiect complementar (…) Vom realiza o bază sportivă cu un teren de fotbal care va avea cel puţin 5.000 de locuri (n.r. – va fi concesionat un teren pentru o investiţie privată). Vor fi realizate suplimentar faţă de ce avem acum 950 de locuri de parcare, din care 650 în zona Soarelui şi 300 în zona Calea Buziaşului. Se vor planta zeci de copaci, vom vedea exact câţi pe parcurs”, a explicat Robu.
În Soarelui se va interveni în zona delimitată de străzile Martir Andrei Iştvan, Aleea Plutaşilor, Aştrilor, Aleea Icar, Orion, Mareşal Constantin Prezan şi Uranus, iar în Buziaşului în perimetrul delimitat de străzile Venus, Calea Buziaşului, Matei Millo, Recoltei, Atomului şi Calea Urseni, până la interescţia cu strada Nichita Stănescu.
În prima etapă se va lucra pe străzile din zona Şcolii nr. 30 – Aleea Azurului, Aştrilor, Martir Nagy Eugen, Sirius şi parţial Orion (de la intersecţia cu strada Martir Nagy Eugen până Dr. Iosif Bulbuca), anunţă autorităţile locale.
În total, se vor face reparaţii la carosabil pe o suprafaţă de aproape 87.00 de metri pătraţi.
Valoarea totală a lucrărilor va fi de 16 milioane de lei în zona Soarelui şi 7 milioane de lei în Buziaşului, 23 de milioane de lei în total, adică aproape 5,2 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor primăriei.
Lucrările ar trebui să dureze 12 luni şi vor fi executate de societatea Drumuri Municipale.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor