Lista finala a proiectelor culturale si de tineret care primesc bani de la Primaria Timisoara in 2017, dupa contestatii

De Roxana Deaconescu
Lista finala a proiectelor culturale si de tineret care primesc bani de la Primaria Timisoara in 2017, dupa contestatii
Au fost soluționate contestațiile depuse pentru finanțările de la primărie, în ceea ce privește proiectele culturale și de tineret. Lista finală a proiectelor „câștigătoare” nu suferă foarte mari modificări, cel puțin la cultură, pentru că la tineret nu se schimbă nimic. O singură asociație mai beneficiază de finanțare în urma recalculării punctajelor, pentru două festivaluri.

Vă reamintim, conform listelor inițiale, 48 de evenimente culturale și 26 de evenimente pentru tineret au primit finanțare din bugetul local. Au fost puși la dispoziția celor interesați 2,8 milioane de lei pentru cultură și 700.000 de lei pentru tineret.

Asociațiile, organizațiile sau fundațiile care au vrut să depună contestații au putut-o face până în 22 iunie, la sediul Casei de cultură. Rezultatele ar fi trebuit afișate vineri, 23 iunie, însă reprezentanții primăriei au publicat rapoartele finale abia joi seară pe site-ul municipalității.

Încă două festivaluri finanțate, după contestație

Din Comisia de jurizare pentru proiectele culturale au făcut parte Sorin Vlad Predescu – director Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Național Timiș, Violeta Simona Zonte – decan la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest, Lucian Vărșăndan – director Teatrul German de Stat, Balazs Attila – director Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Ioan Gârboni – director Filarmonica Banatul.

Trei membri (n.r. Lucian Vărșăndan, Balazs Attila și Ioan Gârboni) s-au adunat pentru a rezolva cele 23 de contestații depuse de reprezentanții asociațiilor sau fundațiilor care au cerut bani de la primărie.

În urma recalculării punctajelor, cei trei membri ai comisiei au stabilit că doar două proiecte mai pot primi bani de la municipalitate.

„Având în vedere că proiectele culturale Festivalul Național de Teatru pentru Adolescenți și Festivalul Național de Arte Vizuale Manyfest ale asociației/organizației AT4T sunt considerate eligibile, acestea vor beneficia de finanțare”, se arată în raportul comisiei.

Astfel, pentru Festivalul Național de Teatru pentru Adolescenți se alocă 57.440 de lei, iar pentru Festivalul Național de Arte Vizuale Manyfest, ediția a XI-a, se alocă 26.005 lei.

AICI puteți vedea lista proiectelor culturale ce primesc bani de la Primăria Timișoara în 2017.

Nicio schimbare la Tineret

În ceea ce privește proiectele de tineret, raportul final al procedurii de selecție nu este foarte favorabil pentru cei care au depus contestații.

Din comisia de jurizare au făcut parte Victor Alexandru Maciu – consilier la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Ciprian Constantin Orhei – Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații Timișoara, Doru-Florin Costică – Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, Edward Gillich – Asociația Tineri Activi în Comunitatea Timișoreană Asociația Noi-Recreăm și Andreeas Novacovici – Expert tineret Consiliul Europei.

Trei membri care au analizat cele 11 contestații depuse: Victor Alexandru Maciu, Ciprian Constantin Orhei și Andreeas Novacovic. Pentru fiecare contestație, ei au decis să mențină punctajul acordat inițial, așa că lista pentru proiectele de tineret finanțate de primărie nu a suferit nicio modificare.

Vedeți AICI cine primește bani de la primărie, pentru proiectele de tineret!

Articole pe aceeași temă:

Lista proiectelor culturale si de tineret care primesc bani de la Primaria Timisoara in 20170Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor