Liceenii din Romania si Serbia se vor intrece, online, in probleme de matematica

De M. Hoster
Liceenii din Romania si Serbia se vor intrece, online, in probleme de matematica
© TION - Liceenii din Romania si Serbia se vor intrece, online, in probleme de matematicaLiceenii din Romania si Serbia se vor intrece, online, in probleme de matematica
Matematicienii din România şi Serbia beneficiază de un portal unde îşi vor putea îmbunătăţi performanţele, vor beneficia de materiale educaţionale şi vor rezolva probleme de specialitate online în cadrul unor concursuri. Proiectul a fost realizat cu fonduri europene, beneficiari fiind 400 de elevi din licee din cele două ţări.


Universitatea de Vest Timişoara şi Facultatea Tehnică „Mihajlo Pupin” din Zrenjanin au fost partenere în cadrul proiectului „Sustaining Excellence in Mathematical Education”, prin intermediul căruia câteva sute de liceeni cu aptitudini speciale în domeniul matematicii au fost ajutaţi să se perfecţioneze.

Proiectul a avut ca beneficiari peste 400 de elevi de liceu atât din Timișoara și Lugoj, cât și din Zrenjanin, Kikinda, Vârșeț, Secanj și Novi Becej.

În urma acestui proiect, finalizat în cursul zilei de vineri, a fost realizat portalul SusMathEdu (http://www.sme.uvt.ro), ce se adresează tuturor pasionaţilor de matematică și conţine materiale educaţionale în limbile română, sârbă şi engleză destinate pregătirii aprofundate a elevilor pentru competiţii şcolare.

Portalul este o platformă de lansare a unor concursuri de rezolvări de probleme online și cuprinde probleme propuse de către profesorii de matematică şi elevi, a căror rezolvare şi evaluare se realizează, de asemenea, prin intermediul portalului.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA), Componenta Transfrontalieră, şi cofinanţat de statele partenere în program: România şi Republica Serbia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor